Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čím menej káblov, tým lepšie

Napísal Róbert Bosák, 08.11.2014

Prebytok káblov v príbytku sa týka väčšiny domácností. Nájsť riešenia ako obmedziť ich počet je aktuálnou otázkou mnohých obyvateľov a bezdrôtové technológie sú jednou z odpovedí.

Zdroj: www.zdravy-domov.cz


S využívaním elektronických zariadení súvisí aj veľké množstvo káblov, ktoré máme bežne v domácnostiach. Nejaký kábel nájdeme v každej jednej miestnosti, keďže spotrebiče potrebujú svoj zdroj napájania. Tým primárnym zdrojom, ktorý je v slovenských bytoch a domoch využívaný najčastejšie je elektrina, ku ktorej patria práve zásuvky a káble.

Zdroj: www.jmelektro.cz


Cesta k prehľadnejšiemu bývaniu


Život bez elektroniky by bol obrovským zvratom, ktorý by väčšinu z nás dosť zaskočil. Moderné technológie majú miesto v našich domácnostiach, no pohodené káble nepatria k tým obľúbeným častiam v interiéri. Zaberajú priestor, viažu na seba čiastočky prachu a často obmedzujú aj pohyb. Navyše je dokázané, že káble sú takisto zdrojom elektromagnetického smogu, ktorý nie je príliš prospešný pre spánok. Na základe týchto dôvodov sa pristúpilo k bezdrôtovým technológiám, ktoré sú veľkou pomocou k vytvoreniu pohodlného bývania spájajúceho poriadok, jednoduchosť a minimalizovanie chaosu.

Zdroj: www.jmelektro.cz


Zmysel minimalizovania káblov


Možnosť výrazne znížiť počet káblov v priestore je výzvou nielen pre moderné bývanie, pretože táto šanca prichádza vhod do akéhokoľvek interiéru. V súčasnosti, keď využívame technické zariadenia vo veľkom a ich súčasť v domácnosti zaberá dosť priestoru, sa stále častejšie vyskytuje záujem o nejaké sprehľadňujúce riešenie. Úlohou bezdrôtových technológií je práve obmedzenie množstva káblov v priestore.

Zdroj: www.dieselpower.cz 


Najvyužívanejšie bezdrôtové technológie :


Počítačové komponenty – Klasické počítačové zostavy sú najlepším príkladom domácich zariadení, ktoré využívajú pre svoj chod viacero káblov súčasne. Tieto zostavy sa skladajú z monitora, klávesnice, reproduktorov, slúchadiel a ďalších častí, ktoré majú samostatný kábel na pripojenie. Práve riešenie vo forme bezdrôtových komponentov ušetrí mnoho miesta a ponúkne jednoduchšiu manipuláciu.

Zdroj: www.dieselpower.cz 


Repro sústavy – Moderné soundbary a bezdrôtové reproduktory postupne nahrádzajú domáce kiná, čím sa ušetrí priestor a vyhne sa ďalším káblom v miestnosti. Reprosústavy závislé na káblovom pripojení sú nepraktické a neumožňujú dostatok priestoru na ľubovoľné umiestnenie zariadenia. Pri moderných bezdrôtových reprosystémoch sa ponúka vhodná možnosť na takúto väčšiu flexibilitu.

Zdroj: www.xboxzone.sk


TV – Aj televízory sa napájajú prostredníctvom káblov, no v súčasnosti sa dostávajú do povedomia spotrebiteľov smart televízory. Jedná sa o inteligentné TV zariadenia, ktoré sú schopné pripojenia na internet a fungujú podobne ako počítače. Je možné ich ovládať aj pomocou bezdrôtovej klávesnice alebo myši.

Zdroj: www.geekybytes.org 


Nabíjacie podložky – Nedávno sa aj na slovenský trh uviedli prvé nabíjacie podložky fungujúce na bezdrôtovej báze. Slúžia na nabíjanie batérií v mobiloch a tabletoch a pracujú na princípe elektromagnetickej indukcie. Často sa však vedú dialógy, či sú tieto podložky naozaj také užitočné.

Zdroj: www.mojandroid.sk


Bezdrôtové technológie majú veľmi dobré vyhliadky do budúcnosti, nakoľko požiadavky na tieto efektívne nástroje podporujú výrobcov v snahe zlepšovať sa v danej oblasti. Ich výhody oproti zariadeniam využívajúcim káblové pripojenie sú jasné, nakoľko celkovo prinášajú slobodu pri ich využívaní. Popularita týchto technológií teda nie je náhodná a domácností orientujúcich sa na využívanie bezdrôtových zariadení bude naďalej pribúdať.


Text : Róbert Bosák

Foto : zdravy-domov.cz, jmelektro.cz, dieselpower.cz, xboxzone.sk, geekybytes.org, mojandroid.sk