Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Chcete sa stať profesionálnym realitným maklérom? Čo robiť, keď si chcete vybrať svet realít pre svoju prácu

Napísal PR článok, 16.09.2020

Ešte donedávna si záujemcovia o maklérsku profesiu na Slovensku lámali hlavu, ako a kde získať potrebné vzdelanie a odborné vedomosti pre túto prácu. V ponuke sú kratšie kurzy napríklad 2-dňové, avšak chýbala dôkladnejšia odborná príprava. Niektoré realitné kancelárie ponúkajú zaškolenie priamo v pracovných inzerátoch a formálne sa vyučuje toto zameranie na niektorých stredných odborných a vysokých školách. Dnes je však na trhu taký odborný kurz, ktorý toto všetko ponúka aj ľuďom, ktorí majú už školu dávno za sebou a chceli by vykonávať prácu realitného makléra. Vzdelávací program „Realitný maklér“ je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a slúži na získanie realitnej živnosti.


Jeho koncept vychádza z celoživotného vzdelávania a je prípravou pre realitnú prax. Doteraz chýbala možnosť komplexného nezávislého vzdelávania v jednom ucelenom vzdelávacom programe. Kurz je otvorený všetkým záujemcom so stredoškolským vzdelaním s maturitou, ktorí po jeho úspešnom absolvovaní môžu získať živnosť na realitnú činnosť. Ďalšou podmienkou je 2-ročná prax.

Zdroj: NARKS 


Podľa aktuálne platnej legislatívy môžu začať v realitnom sprostredkovaní podnikať okamžite absolventi vysokoškolsky vzdelaní v odboroch – ekonómia, právo, stavebníctvo a architektúra alebo stredoškoláci s maturitou a akreditovaným kurzom s 2-ročnou praxou.

Zdroj: NARKS


Akreditovaný profesijný kurz REALITNÝ MAKLÉR

 

Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska dňa 24. júla odštartovala svoj historicky prvý prípravný akreditovaný profesijný kurz „Realitný maklér“, potrebný pre získanie realitnej živnosti v zmysle Živnostenského zákona SR.


Tento kurz má rozsah 150 vyučovacích hodín, zahŕňa 19 odborných tém a viac ako 50 podtém. Záverečná skúška pre absolventov pozostáva z písomného testu, prezenčnou formou. V súčasnosti kurz prebieha v Bratislave a v pláne je aj jeho rozšírenie na východ Slovenska do Košíc.


„Doposiaľ účastníci na kurze prebrali 10 odborných tém v oblasti realitnej profesie, realitného práva, financovania, zásady efektívnej komunikácie, time manažmentu a etiky,“ informovala koordinátorka vzdelávania z Akadémie NARKS Ingrid Škriňová a dodala, že ich čaká ešte 9 zaujímavých tém z praxe realitného makléra.


„Našimi lektormi sú akreditovaní dlhoroční odborníci z rôznych oblastí, najmä z trhu s nehnuteľnosťami. Situácia s koronavírusom posunula spustenie kurzu na leto. Po úspešnom začiatku plánujeme v Akadémii NARKS otvorenie ďalšieho kurzu od 17. septembra v Bratislave.“

 

Úspešný absolvent kurzu získa osvedčenie o kvalifikácii, na základe ktorého môže požiadať o živnostenské oprávnenie na realitnú činnosť. Príležitosti, ktoré boli doteraz na trhu, sa rozšírili o ďalšiu možnosť získania odbornej kvalifikácie, tak ako je to aj u iných profesií. Tento krok by mal pripsieť k zvýšeniu profesionálnemu výkonu tohto zaujímavého povolania na Slovensku.    

 

Akreditáciu MŠVVŠ SR pre profesiu „Realitný maklér“ získala Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska 26. mája 2017 pod značkou POA: 3538/2017/56/1.

 

Viac informácií Akadémia NARKS

 

------------------------------------------------------------

 

Ďalšie informácie na:

akademia.narks.sk

https://www.narks.sk

https://www.youtube.com/channel/UCdoHLIJ6fFB04SIyetDxACA    YOUTUBE kanál NARKS

Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska vznikla v roku 1998 zlúčením Asociácie realitných kancelárií Slovenska a Združenia realitných kancelárií SR, ktoré na trhu pôsobili už od roku 1992. Základným cieľom asociácie je integrácia realitných kancelárií Slovenska v rámci trhu s nehnuteľnosťami, ich prosperita, presadzovanie záujmov, vzájomná spolupráca vo všetkých oblastiach obchodovania s nehnuteľnosťami. Organizuje realitné konferencie, webináre k aktuálnym témam a poskytuje pravidelné vzdelávanie pre realitných maklérov prostredníctvom Akadémie NARKS s cieľom zvyšovania úrovne realitnej profesie na Slovensku.

 

NARKS je členom Európskej asociácie realitných profesií (CEPI) so sídlom v Bruseli a Národnej asociácie obchodníkov s nehnuteľnosťami (NAR/REALTOR®) v USA.

 

Kontakt:  Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska, Galvaniho 17/C, 821 04 Bratislava 2, Akadémia NARKS,
tel.: +421 902 952 454, vzdelavanie@narks.sk