Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Český hypotekárny trh má za sebou rekordné leto

Napísal Róbert Bosák, 08.10.2020

Európske hypotekárne trhy nabrali v lete druhý dych. Po znižovaní úrokových sadzieb a uvoľnení sprísnených podmienok, ku ktorým pristúpili kvôli vypuknutiu pandémie, sa  niektorým z nich podarilo zaznamenať aj zopár rekordných čísel.

 

Rekordérom spomedzi hypotekárnych trhov na starom kontinente bol toto leto aj ten český. Tomu sa podarilo zabodovať vo viacerých ukazovateľoch. Najlepšie výsledky zaznamenal v porovnaní mesačného objemu úverov za jednotlivé letné obdobia aj v štatistikách, ktoré mapujú úroveň priemernej výšky hypotéky.

Zdroj: www.mortgageloan.com


Objem hypoték v ČR dosiahol najvyššie letné čísla

 

Letné prázdniny na českom hypotrhu sa niesli hlavne v znamení vysokého objemu hypoték. Ten potvrdil trend z predošlých mesiacov a hneď v júli zaznamenal najvyšší júlový výsledok v histórii poskytovania hypoték v Česku. S výsledkom skoro 21,6 mld. Kč sa zároveň zaradil medzi historicky najlepšie mesiace. O 2,5 mld. Kč menej, no spomedzi všetkých augustových výsledkov takisto najviac dosiahol aj august 2020, v ktorom si Česi na hypotékach požičali až 19,173 mld. Kč.

Zdroj: www.mortgageloan.com 


Priemerná výška hypotéky poskočila o vyše 46 000 Kč

 

Pod rastúci objem sa podpísal najmä záujem o stále vyššie hypotéky. S tým sa zvyšuje aj ich priemerná výška, ktorá poskočila na dosiaľ najvyššiu úroveň. V auguste dosiahla 2 791 673 Kč, čo je v porovnaní s júlom o vyše 46 000 Kč viac. Pod tento rast sa zrejme podpísal ďalší pokles priemernej úrokovej sadzby, ktorá sa opäť približuje k rekordným úrovniam z prelomu rokov 2016-2017. Kým v júli 2020 sa pohybovala na úrovni 2,15 %, o mesiac neskôr klesla už na 2,11 %.

Zdroj: www.mortgageloan.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.hypoindex.cz, www.cnb.cz

Zdroj foto: www.mortgageloan.com