Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Česko predstavilo svoj pavilón na Expo 2020

Napísal Róbert Bosák, 27.06.2018

Využiť príležitosť prezentovať svoj architektonický rukopis na medzinárodnom fóre sa snaží každá krajina. Ak ide o také veľké podujatie ako Expo 2020, motivácia ukázať to najlepšie z domácej tvorby je dvojnásobná, čo potvrdili aj v susednom Česku.

 

Expo 2020, najväčšia výstava svojho druhu, zavíta po 3 rokoch do Dubaja, kde svoje unikátne diela predstavia desiatky krajín z celého sveta. K tým patrí aj Česko, ktoré aktuálne zverejnilo návrh svojho pavilónu. Tým bude Sawer Cloud, ktorý navrhla dvojica architektov Jan Tůma a Jindřich Ráftl z ateliéru R/FRM.

Zdroj: www.archiweb.cz  


Komplex ako samostatný ekosystém

 

Spomínaní architekti odviedli pri návrhu pavilónu kus serióznej práce. Výsledkom ich snahy je projekt, ktorý má ukázať spojenie futuristického dizajnu s prepracovaným technologickým prevedením objektu. Práve to sa má postarať o vytvorenie vlastného ekosystému pulzujúceho jadrom celého komplexu, čo robí z pavilónu nadčasové a inšpiratívne trvalo udržateľné dielo.   

 

Dizajn kombinuje mrak s potrubím

 

Okrem technologického prevedenia a ekologického charakteru projektu stojí za pozornosť aj samotný dizajn. Ten sa opiera o akúsi netradičnú imitáciu mraku, ktorý sa podarilo vytvoriť vďaka spojeniu štyroch rozsiahlych kvádrov. Ich povrch budú pokrývať organické štruktúry imitujúce sieť potrubných rúr, ktoré sa do seba netradičným spôsobom zapletú.

Zdroj: www.archiweb.cz 


Či je nový český pavilón navrhovaný pre Expo 2020 schopný získať uznanie medzinárodnej scény, to posúďte sami. Nás bude zaujímať skôr podoba pavilónu od našich architektov, ktorí sa v Dubaji takisto pokúsia zabodovať. Tá ešte nie je hotová a jej ukončenie si vyžiada nejaký čas, no po jej predstavení vám ju, samozrejme, čo najskôr ukážeme.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.archiweb.cz

Foto: www.archiweb.cz