Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Česi vlani spotrebovali takmer 90 litrov pitnej vody denne

Napísal Róbert Bosák, 19.05.2023

Spotreba pitnej vody v českých domácnostiach v posledných rokoch viackrát klesla. Ďalší pokles bol zaznamenaný minulý rok. Priemerná denná spotreba pitnej vody na 1 obyvateľa sa vlani znížila pod 90 litrov.

 

Podľa údajov Českého štatistického úradu (ČŠÚ) vlani každý Čech spotreboval priemerne 89,4 litrov pitnej vody. V medziročnom porovnaní je to o 3,8 litrov menej ako rok predtým. Pokles bol zaznamenaný vo viacerých krajoch vrátane krajov s celkovo najvyššou a najnižšou priemernou dennou spotrebou.

Zdroj: pixabay.com

 

Najviac vody vlani spotrebovali obyvatelia Prahy

 

Najvyššia priemerná denná spotreba pitnej vody je dlhodobo evidovaná v Hlavnom meste Praha. V roku 2022 dosiahla 111,2 litrov na 1 obyvateľa, čo je zhruba o 2 litre menej ako v roku 2021. V porovnaní so Zlínskym krajom, ktorý si dlhodobo udržiava pozíciu kraja s najnižšou spotrebou pitnej vody, je to viac o 34 litrov. Obyvatelia jedného z moravských regiónov vlani spotrebovali priemerne 77,2 litrov za deň. Aj v Zlínskom kraji bola vlaňajšia spotreba nižšia ako v roku 2021. Medziročný pokles dosiahol 3,7 litrov.

 

Spotreba vody klesla za 30 rokov takmer o polovicu

 

Čísla za rok 2022 a ich porovnanie s výsledkami z predošlých rokov potvrdili dlhoročný trend znižovania spotreby pitnej vody v českých domácnostiach. Výrazný pokles je viditeľný najmä v dlhodobom porovnaní. Pred viac ako 30 rokmi bola spotreba pitnej vody takmer 2-násobne vyššia. Každý obyvateľ ČR spotreboval v roku 1990 priemerne až 173,5 litrov pitnej vody za 1 deň.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Český štatistický úrad – czso.cz

Zdroj foto: pixabay.com