Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny domov vo Veľkej Británii zaznamenali najvyšší pokles od roku 2009

Napísal Róbert Bosák, 05.06.2023

Ďalší mesiac, ďalší pokles. Po aprílovom mínusovom výsledku prišiel ešte väčší prepad. Ceny domov vo Veľkej Británii zaznamenali v piatom mesiaci roka najvyšší medziročný pokles za 14 rokov.

Zdroj: pixabay.com

 

Medziročný pokles cien prekročil 3 %

 

Podľa najnovšej správy spoločnosti Nationwide Building Society, ktorá ako jeden z lídrov v poskytovaní hypoték na britskom trhu pravidelne monitoruje vývoj cien nehnuteľností, sa ceny britských domov v máji tohto roka medziročne znížili o 3,4 %. Takýto prepad cien bol naposledy zaznamenaný v roku 2009, kedy sa (nielen) britský realitný trh zotavoval z krízy z rokov 2007-2008. Májový výsledok len potvrdil aktuálny trend medziročného zlacňovania domov, ktoré prebehlo aj v apríli. 4. mesiac tohto roka priniesol 2,7 % medziročný pokles.


V medziročnom porovnaní ďalší rast

 

Kým medziročné porovnanie prinieslo najvyšší pokles za 15 rokov, v mesačnom porovnaní sa stále objavujú plusové čísla. Porovnanie cien domov vo Veľkej Británii za mesiace máj a apríl 2023 dopadlo v prospech mája, kedy bola priemerná cena domov o 0,1 % vyššia ako v apríli. Vzhľadom na priebežný vývoj z posledných mesiacov, počas ktorých sa medzimesačný nárast znižuje, môže prísť k poklesu aj v tomto ukazovateli. Potvrdzuje to zníženie medzimesačného aprílového rastu z 0,4 % na májových 0,1 %.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: pixabay.com