Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny bytov v ČR vo februári rástli dvojciferným tempom

Napísal Róbert Bosák, 29.03.2021

Český realitný trh je naďalej v dobrej kondícii. Svedčia o tom aj výsledky z najnovších  štatistík, ktoré priniesli ďalšie plusové čísla. Výnimkou nie sú ani štatistiky hodnotiace vývoj cien bytov, ktoré vo februári zaznamenali ďalší nárast.

Pankrác - Praha, Zdroj: cs.wikipedia.org – Matěj Baťha


Február bol z hľadiska rastu cien na českom bytovom trhu úspešný. Rast zaznamenali tehlové byty aj byty v panelákoch. V oboch prípadoch dosiahlo medziročné zdražovanie dvojciferný percentuálny výsledok. V niektorých krajoch dokonca prišlo k viac ako 20 % nárastu, čo sa automaticky podpísalo na celkových priemerných výsledkoch.

Sídliště Na Dědině - Praha, Zdroj: cs.wikipedia.org – Matěj Baťha 


Ceny panelových bytov vzrástli takmer o pätinu

 

Za byt v paneláku zaplatia kupujúci stále pomerne menej ako za tehlový byt. Po zdražovaní vo februári 2021 sa však rozdiel vo výške priemernej ceny za m² znovu o niečo znížil. Ceny panelových bytov totiž zaznamenali medziročný nárast na úrovni až 19,5 %. Priemerná cena týchto bytov v celej ČR sa tak zvýšila už na 38 452 Kč za m².

 

Tehlové byty zaznamenali viac ako 10 % nárast

 

Ceny tehlových bytov v ČR majú pred panelovými bytmi stále výrazný náskok. Kupujúci vo februári zaplatili za m² bytu v tehlovom dome priemerne 39 883 Kč, čo je o 10,8 % viac ako pred rokom. Vzhľadom na pomerne nižší rast cien týchto bytov sa rozdiel medzi priemernou cenou tehlových a panelových bytov medziročne znížil o viac ako 2600 Kč za m².

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.ctk.cz

Zdroj foto: cs.wikipedia.org – Matěj Baťha