Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny bytov a domov v EÚ vzrástli o viac ako 9 %

Napísal Róbert Bosák, 03.11.2022

Zdražovanie na európskom trhu s nehnuteľnosťami na bývanie pokračuje. Ceny bytov a domov v EÚ rástli aj v 2. štvrťroku. Ich medziročný rast sa opäť pohyboval na úrovni viac ako 9 %.

 

Ceny nehnuteľností na bývanie v 2. štvrťroku 2022 vzrástli v eurozóne aj v celej EÚ. Podľa najnovších údajov Eurostatu bol v oboch ukazovateľoch zaznamenaný vyše 9 % medziročný rast. Plusové výsledky prinieslo aj štvrťročné porovnanie. V porovnaní s 1. kvartálom 2022 sa ceny bytov a domov v eurozóne aj v celej EÚ zvýšili o 2,3 %.

Zdroj: pixabay.com

 

Takmer 10 % rast cien

 

Medziročný rast cien bytov a domov v EÚ klesol v 2. štvrťroku pod dvojcifernú úroveň. Jej dosiahnutie mu ušlo len o 0,1 %. S konečným výsledkom na úrovni 9,9 % zaostal za číslami z úvodného štvrťroka presne o pol percenta. V období od januára do marca tohto roka sa ceny nehnuteľností na bývanie v EÚ medziročne zvýšili o 10,4 %.

 

Nad 9 % aj v eurozóne


Vyše 9 % priemerný rast cien bytov a domov bol v 2. štvrťroku zaznamenaný aj v eurozóne. V krajinách platiacich eurom rástli ceny nehnuteľností na bývanie pomalšie. V medziročnom porovnaní zaznamenali 9,3 % rast, čo bolo o 0,5 % menej ako v prípade medziročného rastu za 1. štvrťrok 2022.

Zdroj: pixabay.com

 

Pod vyše 9 % priemerný rast cien bytov a domov v  sa podpísalo zdražovanie vo všetkých členských štátoch. V 16 krajinách dosiahol medziročný rast viac ako 10 %. Celkový európsky priemer zvýšili najmä pobaltské štáty, ČR a Maďarsko. V Estónsku bol zaznamenaný až 27,4 % medziročný rast, čo je jeden z najvyšších výsledkov za niekoľko rokov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Eurostat – ec.europa.eu

Zdroj foto: pixabay.com