Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Cenu Fasáda roka 2022 získala galéria v Ľubľane

Napísal Róbert Bosák, 02.06.2022

Budovy s najkrajšími a najoriginálnejšími fasádami si opäť zmerali sily v súťaži Baumit Life Challenge. O absolútnom víťazovi aktuálneho ročníka sa rozhodlo počas galavečera v španielskej Valencii. Prestížne celoeurópske ocenenie putovalo do slovinskej Ľubľany.

 

Tento rok sa o cenu Baumit Life Challenge Award uchádzal rekordný počet kandidátov. Do súťaže bolo prihlásených viac ako 300 projektov z 23 európskych štátov. Porotcovia z nich vybrali 36 diel, ktoré zaradili do užšieho finálového výberu. Tie si to rozdali v 6 oceňovaných kategóriách, popri ktorých bol vyhlásený aj absolútny víťaz súťaže Baumit Life Challenge 2022.

Zdroj: ljubljana.si - nika media

 

Hlavná cena pre galériu Cukrarna

 

Vzhľadom na rekordný počet prihlásených diel a vysokú kvalitu jednotlivých projektov bol výber absolútneho víťaza ešte ťažší ako v predchádzajúcich ročníkoch. 13-členná odborná porota sa nakoniec zhodla na tom, že najkrajšiu fasádu spomedzi všetkých súťažiacich diel má galéria Cukrarna, ktorá je od minulého roka pýchou slovinskej Ľubľany. Dielo z roku 2021 zabodovalo vo viacerých hodnotených kritériách od dizajnu či kreatívneho prevedenia cez zladenie farby s okolitým priestranstvom až po šetrnosť použitých materiálov.

Zdroj: ljubljana.si

 

Konverzia nevyužívaného objektu

 

Porota pri oceňovaní víťazného projektu nevyzdvihla iba samotnú fasádu galérie. Cukrarna zaujala odbornú verejnosť aj príbehom vzniku kultúrnej inštitúcie. Komplex odetý do svetlej fasády bol pôvodne industriálnym objektom. Opustený areál začal chátrať, no vďaka nápadu premeniť ho na galériu dostal druhú šancu. Na základe prepracovaného návrhu architektov z domáceho ateliéru SCAPELAB prešiel konverziou, ktorá ho zmenila na udržateľnú budovu s nadčasovým vzhľadom. Výsledný dizajn a prevedenie fasády mu zaistil aj cenu za najlepšiu európsku fasádu.

Zdroj: kongres-magazine.eu

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: ljubljana.si, kongres-magazine.eu