Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Centrum Bratislavy oživí nové Živé námestie

Napísal Róbert Bosák, 08.04.2021

Centrum hlavného mesta už dlhšie čaká na svoju vynovenú podobu. K tej má výraznou mierou prispieť aj Živé námestie. Práve nová verejná zóna v samom srdci Bratislavy má byť miestom, kde bude prekvitať miestny život.

 

Živé námestie vzbudzuje očakávania už od predstavenia nápadu jeho vzniku. Lokalita, ktorá spojí 3 súčasné námestia a vdýchne im celkom nový život, totiž premení časť centra hlavného mesta na krajšiu, zelenšiu a bezpečnejšiu zónu. Aspoň tak to vyplýva z návrhu od nemeckých architektov z Atelier Loidl Landscape Architects BerlinBPR Dr. Schäpertons Consult, ktorí uspeli v medzinárodnej súťaži o najlepší projekt nového bratislavského námestia.

Živé námestie, Zdroj: mib.sk 


Zelenšie centrum Bratislavy

 

Návrh nemeckých architektov mal najlepšie splniť nároky kladené na nové námestie, ktoré vznikne zlúčením a rozsiahlou premenou Námestia SNP, Kamenného námestia a Námestia nežnej revolúcie. Metropolitný inštitút Bratislavy od neho očakáva rozsiahle úpravy, ktoré prinesú do centra viac zelene. Jej celková plocha má byť v porovnaní so súčasným stavom zelenej plochy na území týchto 3 námestí väčšia približne o tretinu.

Živé námestie, Zdroj: mib.sk 


Lepšia organizácia dopravy

 

Výsadba nových stromov a úprava už existujúcej zelene bude iba jednou časťou zmien, ktoré realizácia projektu prinesie. Ďalším z jeho cieľov je lepšia organizácia dopravy v danej časti mesta. Návrh ráta s trolejbusovou linkou premávajúcou cez dnešné Kamenné námestie, čo má pomôcť odbremeniť preťaženú dopravu na Cintorínskej ulici. Súčasťou návrhu sú aj riešenia vedúce k istému obmedzeniu automobilovej dopravy či podzemné garáže, vďaka ktorým sa bude menej parkovať vonku na námestí.

Živé námestie, Zdroj: mib.sk 


Dôraz na historické pamiatky

 

Živé námestie má takisto dýchať všadeprítomnou históriou. Pamiatok na každom z týchto 3 uvedených námestí je dosť, akurát potrebujú lepšie zviditeľnenie. Vďaka nemu budú ľudia prechádzajúci lokalitou viac vnímať prítomnosť vybraných historických objektov. Pozornosť návrhu sa sústredí napríklad na Pamätník SNP, okolo ktorého má viesť nový chodník. Malé zmeny sa dotknú aj Kaplnky sv. Jakuba a priestoru pred Starou tržnicou. Navyše, chodníky má pokrývať kamenná dlažba s rôznymi typmi povrchov, ktoré budú evokovať celkovo lepší dojem z nového bratislavského námestia.

Živé námestie, Zdroj: mib.sk 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: zivenamestie.sk, mib.sk

Zdroj foto: mib.sk