Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Cena niektorých mini domov v Londýne sa blíži k miliónu

Napísal Róbert Bosák, 22.03.2017

Sú malé, skromné a nevýrazné, no napriek tomu patria k najdrahším v celej londýnskej realitnej ponuke. Samozrejme, len ak hovoríme o cene za m2, nakoľko výmera týchto lukratívnych mini domov dosahuje sotva 30 m2.

 

Podľa viacerých rebríčkov a štatistík sa ceny londýnskych realít držia dlhé roky na najvyššej úrovni. Aj preto sú nadpriemerné ceny mini domov blížiace sa k miliónu prirodzené a miestni obyvatelia ich nepovažujú za extra prehnané. Dobrým príkladom je mini dom v štvrti Chelsea s výmerou 27 m2, ktorý bol nedávno predaný za viac ako 700 000 libier.

Zdroj: dailymail.co.uk

 

Mini domček za prehnanú cenu?

 

Dať za dom, ktorého obytná plocha sa rozpína na 27 m2, 713 823 libier by mnohí považovali za vyhodenie peňazí. Robin Swailes, nový majiteľ, to však vidí inak a jeho vízia o výhodnej investícii ho doviedla ku kúpe tohto miniatúrneho domčeka. Podľa jeho slov ide o investíciu do domu v jednej z najlepších londýnskych lokalít, ktorá mu môže zarobiť desaťtisíce eur.

Zdroj: metro.co.uk

 

Rekonštrukcia pomohla domu ožiť

 

Ak chce majiteľ pomýšľať nad ziskom, najprv musí dokončiť dôkladnú renováciu. Objekt bol v poškodenom stave, ktorý vyžadoval ďalšie investície, s ktorými však Swailes dlho nečakal. Zmenami prešiel vstup do domu vedúci priamo do obývačky, vedľa ktorej je kuchyňa a vedľa nej malý kúpeľňový priestor so všetkým čo k hygiene patrí. Dom široký 8,5 stopy disponuje aj poschodím, kde je vytvorený priestor pre malú, no o to viac komfortnú spálňu.

Zdroj: thesun.co.uk 

 

Spomínaný dom nie je jediným londýnskym mini sídlom, ktorého cena sa blíži k miliónovej hranici. Na miestnom realitnom trhu sa takýchto stavieb nájde hneď niekoľko, čo potvrdzuje aj nedávne doplnenie ponuky domom v štvrti Hammersmith za 855 000 libier. Aj keď na naše pomery ide o prehnané ceny, v Londýne sa takéto ponuky stávajú čoraz viac bežné.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ukheadlines.info, dailymail.co.uk, metro.co.uk, thesun.co.uk