Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Cédrové drevo – všestranný materiál (nielen) pre drevodomy

Napísal Róbert Bosák, 16.03.2018

Zdravé, kvalitné, elegantné a hlavne schopné ponúknuť hrejivé domáce pohodlie. Práve tieto prívlastky sa hodia k cédrovému drevu, ktoré ako moderný stavebný a dizajnérsky materiál využívaný (nielen) pri realizácii drevodomov bojuje o svoju priazeň.  


Cédrové drevo patrí právom k najkvalitnejším materiálom na výstavbu drevených domov, aké sa momentálne na trhu dajú zohnať. V jeho prospech hovorí niekoľko pozitív, ktoré je možné uplatniť aj pri zariaďovaní domácností, vďaka čomu sa stáva všestranným stavebným prvkom vhodným pri rôznych interiérových štýloch.

Zdroj: www.archdaily.com


Ideálne pre zrubové objekty

 

Pevnosť, živosť a klasická textúra, presne to je to, čo robí z cédrového dreva ideálny materiál na realizáciu drevených domov. O to viac to platí pri zruboch, ktorých dizajn a konštrukčné prevedenie vyžaduje prvky rezonujúce s klasikou a tradičným poňatím návrhu budov. Práve céder dokáže spĺňať tieto nároky viac ako ktorékoľvek iné dreviny využívané na tento účel.

Zdroj: www.hypebeast.com


Využiteľné v celom exteriéri

 

Kvalitatívne vlastnosti cédra sa nevyužívajú len pri spracovaní drevených dielov slúžiacich na realizáciu drevostavieb. Drevina zvyknutá na tvrdšie klimatické podmienky sa osvedčila aj pri výrobe rôznych exteriérových doplnkov. Vyhľadávané sú najmä cédrové ploty, no u nás sa im darí menej, čo spôsobuje ich vysoká cena a zatiaľ aj slabšia dostupnosť u predajcov.

Zdroj: www.lambertbardsleyreeve.co.uk 


Osvedčilo sa aj v interiéroch

 

O niečo častejšie sa s prítomnosťou cédra v našich končinách stretávame v interiéroch. Práve v nich ukazuje svoju estetickú dokonalosť a schopnosť zladiť sa s rôznymi štýlmi dizajnu, čo z neho robí ešte všestrannejší materiál. Spojenie krásy a kvality ho predurčuje na rôzne formy uplatnenia od podláh a obkladov až po stropy, pričom miesto nachádza vo všetkých izbách.

Zdroj: www.yoshinocedarhouse.com

 

Porovnanie plusov a mínusov:


- prirodzená živá vôňa dreva

- jeden z najdrahších materiálov

- pevnosť a dlhodobá trvácnosť

- svetlejšia textúra sa nehodí všade

- skvelé antibakteriálne vlastnosti

 

- potreba minimálnej starostlivosti

 

Zdroj: www.archdaily.com


Či sa cédru na slovenskom trhu podarí presadiť, to ukáže čas. Nakoľko výstavba drevostavieb napreduje pomalším tempom, cédrové drevo si ako jeden z najdrahších stavebných materiálov u nás nemusí získať príliš veľkú popularitu. Ako rozumná a návratná investícia do kvalitného, pohodlného a nadčasového bývania však v rámci možností určite stojí za vyššie náklady.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dwell.com, www.archdaily.com, www.hypebeast.com, www.lambertbardsleyreeve.co.uk, www.yoshinocedarhouse.com