Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Canvas House - ako sa býva v čisto bielom dome

Napísal Róbert Bosák, 23.04.2020

Na niekoho pôsobia sterilne, na niekoho priam až anjelsky čisto. Jedni ocenia perfektné presvetlenie, iní zas výraznú neutralitu. Reč je o budovách a interiéroch, ktoré postavili celé biele. Bývanie v takomto snehovo-bielom prostredí pozná aj niekoľko nájomcov zo Singapuru.

Zdroj: modonline.com 


Len máloktoré domy sa môžu pochváliť takýmto čisto bielym prevedením, a to aj zvonku, aj zvnútra. V prípade zrekonštruovaného singapurského domu Canvas House to platí do bodky. Jediné, čo sa v netradičnom objekte vyhlo všadeprítomnej bielej, je hŕstka bytových doplnkov a zopár schválne odkrytých častí muriva.

Zdroj: modonline.com


Zo starého domu moderné nájomné bývanie

 

Napriek originálnemu nadčasovému vzhľadu nie je Canvas House žiadnou novostavbou. Ide o starší dom v južnej časti Singapuru, kde postupne dochádza k premene historických budov na nájomné byty. Na tento účel slúži aj architektonický klenot v štvrti Blair Road, v ktorom sa nachádzajú 4 priestranné izby odeté do snehovo-bieleho prevedenia. Prepojené sú spoločnými priestormi, ktoré sú takisto celé biele.

  

Zdroj: modonline.com 


Historický ráz schovaný pod bielou maskou

 

Práve využitie všadeprítomnej bielej dokázalo premeniť vizáž objektu aj jeho interiéru na moderný dom bez toho, aby sa muselo pristúpiť k rozsiahlejšej rekonštrukcii. Budove bol ponechaný historický ráz, akurát sa zamaskoval pod biele nátery a biele bytové zariadenie. Pod nadvládou dominantného odtieňa sa dokonca ocitli aj dvere, okná či nábytok, čo platí o jednotlivých izbách aj o spomínaných spoločných priestoroch.

Zdroj: modonline.com 


Žiadna monotónnosť ani bezduchá sterilita

 

Väčšina snehovo-bielych interiérov dopláca na monotónny až sterilný dizajn, ktorý sa nepýši najútulnejšou domácou atmosférou. Canvas House však takýmito problémami netrpí. Ateliér Ministry of Design, ktorý zodpovedá za návrh projektu, totiž dokázal zužitkovať dominanciu bielej v prospech príťažlivého vzhľadu. V spojitosti so zvolenou dispozíciou a rozmiestnením bytového zariadenia sa v celom interiéri pohráva svetlo s tieňom, čo vytvára zopár optických trikov. Tie len zvyšujú celkový komfort, ktorý bývanie v tomto netradičnom objekte ponúka.

Zdroj: modonline.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: modonline.com