Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Caldwellove šialené nápady na netradičný nábytok

Napísal Róbert Bosák, 21.12.2015

Ak nepatríte medzi priaznivcov tradičných materiálov, potom môžete skúsiť niečo nevšedné. Príkladom je nábytok inšpirovaný prácou Benjamina Rollinsa Caldwella.

 

Meno Benjamin Rollins Caldwell nie je na Slovensku veľmi známe aj napriek jeho svetovej popularite. Tento muž sa preslávil ako dizajnér, ktorý navrhuje netradičné nábytkové zostavy. Slovo netradičné je v tomto prípade viac ako len obyčajným prívlastkom, pretože pri pohľade na jeho diela sa do nich buď zamilujete alebo ich rovno odsúdite za šialený nápad, ktorý môže vzhľad interiéru akurát tak pokaziť. 

Zdroj: www.design-milk.com

 

Nábytok z hororového filmu 

 

Caldwellove nápady sa vždy odlišovali a nikdy neponúkali nič z moderných trendov. Jeho kolekcia nazvaná Risen in 30 days však môže pôsobiť trochu morbídne, pretože dizajn jednotlivého sortimentu je navrhnutý ako pre hororový film. Chladný betón by sa ešte dal tolerovať, ale prevedenie vzhľadu je už naozaj iba pre silné povahy. Za zmienku však stojí samotný proces výroby, ktorý prebiehal vykopaním jamy do zeme v požadovanom tvare a rozmeroch, jej následným zaliatím betónom a vytiahnutím po 30 dňoch. Následne sa pridal hororový vzhľad a nezvyčajné dielo bolo hotové.  

Zdroj: www.hometon.org

 

Zdroj: www.hometon.org


Pokus o výrobu kybernábytku

 

Netrvalo dlho a po (ne)úspechu betónovej zombie kolekcie prišiel ďalší netradičný nápad. Tentoraz už nešlo o žiadny desivý dizajn, no opäť sa ukázal nekonečný rozmer autorovej fantázie. Nové dielo totiž pozostávalo z nábytku vytvoreného z počítačových komponentov, ktoré môžu byť plnohodnotným materiálom na zariadenie akejkoľvek izby. Tento nápad síce nepatrí k tým najestetickejším a diskutabilná je aj schopnosť poskytnúť pohodlie, no na druhej strane ho musíme pochváliť za príchod ďalšieho riešenia ako nakladať s elektroodpadom.

Zdroj: www.picturesdotnews.com 

 

Zdroj: www.picturesdotnews.com 


Bez ohľadu na to, aký názor si na Caldwellove návrhy spravíme, jeho talent musíme oceniť. Predsa len, poskladať izbu z počítačových komponentov v určitom štýle a dať tomu zmysel je oceneniahodnou prácou. Takisto výroba originálneho betónového nábytku vyžaduje poriadne úsilie, takže tento pán je právom považovaný za umelca. Slováci však ocenia takýto štýl len výnimočne, pretože náš vkus smeruje skôr k tradičným prvkom. Ak by ste ale túžili po takom šialenom návrhu, ktorý úplne zmení obraz vašej domácnosti, máte aspoň skvelú inšpiráciu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wsj.com, design-milk.com, hometon.org, picturesdotnews.com