Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bývanie priamo na požiarnej veži

Napísal Róbert Bosák, 25.08.2018

Bývanie na vrchole strážnej, požiarnej či vyhliadkovej veže? Prečo nie, veď originalita a snaha vyskúšať nejaké nekonvenčné riešenia môžu vniesť do nášho života úplne nový rozmer. Príkladom toho sú aj 2 amíci, ktorí si na jednej takejto veži zriadili útulný dom.

Zdroj: greensaver.sapo.pt 


Allan Colley a Dabney Tompkins boli odjakživa dobrodružnými typmi, ktorých priťahoval život „mimo civilizácie.“ Po rokoch uprostred stereotypného mestského života so všetkým, čo k nemu patrí, spravili zásadné rozhodnutie, ktoré prepísalo ich osud a zároveň im splnilo sen. Postavili si dom rovno v náruči nedotknutej prírody, no to nie hocijaký. Ich novým sídlom sa totiž stala požiarna veža zariadená na spôsob nadčasového komfortného príbytku.

Zdroj: www.humble-homes.com 


Život vo vzduchu so skvelým výhľadom

 

Bývať v takejto veži chce trochu guráže, pretože dom tejto dvojice je situovaný vo výške 12 metrov. Presne toľko totiž dosahuje výška celej veže, na ktorej vrchole sa týči toto netradičné obydlie. Odmenou za stratu pevnej pôdy pod nohami sa však stal skvelý výhľad na scenérie rozľahlého 65-ha pozemku obklopeného tichou krajinou so všadeprítomnou zeleňou.

Zdroj: www.pinterest.com 


Drevo a prírodné prvky v hlavnej úlohe

 

Projekt nekonvenčného domu z amerického Oregonu, ktorý sa začal rodiť ešte v roku 2010, sa pridŕža 100 % ekologického profilu. V rámci tohto cieľa sa celý objekt postavil z dreva a niekoľkých doplnkov, ktoré sú tiež zhotovené z prírodných materiálov. Aby nebolo dôrazu na úsporné bývanie málo, objekt namiesto bežnej prípojky na elektrinu využíva fotovoltické panely inštalované na streche a vlastný zdroj vody zo studne.

Zdroj: www.inhabitat.com 


Prírodné materiály, ekologické riešenia a nezávislosť od energií, práve to robí z tohto dielka dobrý príklad sebestačného bývania budúcnosti založeného na princípoch trvalo udržateľného rozvoja. Navyše, objekt môžeme považovať aj za jeden z typov minidomov, ktorého výmera dosahuje len 35 m2. Do tej sa však zmestila spálňa, plne vybavená kuchyňa a všetka potrebná sanitárna technika. K základnému komfortu a bývaniu v čistom a zdravom predsa stačí, nie?

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.forbes.com, greensaver.sapo.pt, www.humble-homes.com, www.pinterest.com, www.inhabitat.com