Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bytový dom v Londýne zdobí unikátny strešný bazén

Napísal Róbert Bosák, 15.06.2021

Včera sme predstavili projekt najhlbšieho krytého bazéna na svete, dnes sa pozrieme na unikátny strešný bazén, aký sa bežne nevidí. Domovom tohto projektu je takisto Veľká Británia, konkrétne jedna z londýnskych rezidenčných štvrtí.

Sky Pool, Zdroj: Simon Kennedy 


Kým včera predstavený najhlbší krytý bazén na svete zatiaľ na výstavbu čaká, Sky Pool ju už má za sebou. Realizácia nevídaného bazéna síce prišla až pár rokov po predstavení návrhu, no vzhľadom na výslednú podobu diela od domáceho londýnskeho ateliéru HAL Architects sa čakať oplatilo, minimálne tým, ktorí môžu unikátny bazén využívať.

Sky Pool, Zdroj: Simon Kennedy

 

Unikátny strešný bazén prepája bytové domy

 

Strešných bazénov, ktoré prepájajú 2 budovy a tým vytvárajú dojem, že visia vo vzduchu, už vo svete zopár vyrástlo. Žiadny zo zrealizovaných projektov tohto druhu však nespája bytové domy, ako je tomu v prípade projektu Sky Pool. Ten síce neoslňuje výškou ani dĺžkou, no ako strešný bazén zavesený na okraji niekoľkoposchodových rezidenčných objektov sa okamžite po ukončení realizácie stal svetovým unikátom.

Sky Pool, Zdroj: Simon Kennedy 


25-metrový strešný bazén vo výške 35 metrov

 

Napriek tomu, že Sky Pool nedosahuje rekordnú výšku, plavci testujúci novú vodnú plochu si môžu užiť ďalekosiahly výhľad. Bazén totiž zriadili tesne pod úrovňou strechy 2 oddelených častí 10-podlažného bytového domu Embassy Gardens, vďaka čomu je situovaný vo výške 35 metrov. Jeho celková dĺžka dosahuje 25 metrov, no časť spájajúca jednotlivé strešné časti bytového domu je „len“ 15-metrová.

Sky Pool, Zdroj: Simon Kennedy 


Bazén je prístupný iba domácim a ich hosťom

 

Príležitosť zaplávať si v takomto strešnom bazéne by ocenili mnohí milovníci adrenalínových zážitkov. K tej sa ale nedostanú, kým sa do londýnskeho bytového domu nenasťahujú. Okrem domácich majú nárok na nezabudnuteľný zážitok aj ich hostia, no v obmedzenom počte. Pre  tých je k dispozícii aj oddychová terasa a menší salónik, kde môžu organizovať malé oslavy alebo priateľské posedenia. Ostatným sa naskytá aspoň nočný pohľad na vysvietenú vodnú plochu z ulice pod bazénom.

Sky Pool, Zdroj: Simon Kennedy

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: halarchitects.co.uk

Zdroj foto: Simon Kennedy