Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bytový dom, ktorý odhaľuje podobu novej luxusnej štvrte v Londýne

Napísal Róbert Bosák, 12.12.2018

Nie je to prvýkrát, čo si niektoré z prestížnych ocenení udeľovaných v západnej Európe uchmatol bytový dom. Tento rok sa to podarilo projektu Faraday House, ktorý má byť ukážkou toho, ako sa dajú staré technické pamiatky premeniť na nadčasové bývanie.

Zdroj: urbannext.com 


Faraday House, jeden z najpopulárnejších rezidenčných projektov Londýna, bol dokončený ešte minulý rok. Najväčšiu dávku pozornosti si ale zaistil až tohtoročným víťazstvom v súťaži London Awards, ktorým ho odmenil Kráľovský inštitút britských architektov (RIBA). Stal sa tak ďalším bytovým domom z ostrovov, ktorý sa môže pochváliť niektorou z veľkých cien.

Zdroj: www.bloomberg.com


 

Prvá z bytoviek v novej luxusnej štvrti

 

Faraday House od ateliérov dRMM a SimpsonHaugh and Partners bol ostro sledovaný už pred začiatkom výstavby. Očakávania vzbudzoval najmä preto, že ide o prvú hotovú bytovku z novej luxusnej štvrte, ktorá má byť jednou z najmodernejších rezidenčných zón v Londýne. Investícia do jej realizácie vyjde na viac ako 750 mil. €, čo len potvrdzuje, že ide o luxusnú štvrť s nekonvenčným vybavením.

Zdroj: www.onthemarket.com


Výstavba na mieste bývalej elektrárne

 

O nekonvenčnosť projektu sa postaral práve výber lokality. Domovom Faraday House, ako aj ďalších plánovaných objektov, je areál starej uhoľnej elektrárne v časti Battersea. Ten bol roky nevyužívaný, takže investorom poslúžil na výstavbu nového bývania. Podľa toho, koľko dosahujú ceny bytov v spomínanom projekte, poloha na mieste bývalej elektrárne určite nie je mínusom, skôr naopak.

Zdroj: urbannext.com 


Problémom nie je ani blízka železnica

 

Kým väčšina rezidenčných projektov vsádza na výhľad nasmerovaný na hory alebo jazero, Faraday House priblíži obyvateľom bežný život na železnici. Len kúsok od bytového domu je totiž železničná stanica Victoria, do ktorej denne smerujú desiatky vlakových súprav. Tie však obyvateľov nerušia, pretože zliatinová fasáda z medi bola navrhnutá tak, aby pomáhala aj ako akustická izolácia. K lepšej zvukotesnosti takisto prispeli aj geometrické tvary budovy.

Zdroj: www.martinco.com 


Projekt Faraday House vo faktoch:

 

- budova vyrástla na úroveň 8 poschodí, na ktorých bolo zriadených 113 bytov

- súčasťou každého z bytov v objekte je balkón lemujúci celú šírku obývačky

- majitelia môžu využívať priestranný exteriér, v ktorom je vlastné nádvorie

- zliatina medi využitá na fasáde je klasifikovaná ohňovzdornou triedou A1

- stavba je len prvým z bytových domov, ktoré v lokalite vyrastú do 10 rokov

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.carehome.co.uk, drmm.co.uk

Foto: urbannext.com, www.bloomberg.com, www.onthemarket.com, www.martinco.com