Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Budovu desaťročia slávnostne otvorili

Napísal Róbert Bosák, 20.01.2017

Vraj ide o najlepšiu budovu desaťročia, ktorá prekonáva pomyselné hranice súčasného stavebníctva.  A nielen to, podľa médií sa od autorov tohto veľdiela budú učiť architekti z celého sveta. Pri pohľade na nový stavebný šperk z Hamburgu musíme uznať, že tieto komplimenty nie sú ďaleko od pravdy.

 

Nemecká architektúra zažila veľkolepý vstup do nového roka, aký sa už hocikedy nezopakuje. Pred niekoľkými dňami totiž v Hamburgu otvorili jednu z najzaujímavejších stavieb, aké sa v posledných rokoch v Európe postavili. Ide o budovu dlho očakávanej Elbphilharmonie alebo Labskej Filharmónie, ktorej brány boli krátko po štarte nového roka slávnostne otvorené vo veľkom štýle.

Zdroj: hamburg.com

 

Filharmónia, akú Európa nemá

 

Pri zverejnení prvých vizualizácií projektu jednej z najkrajších kultúrnych budov kontinentu len málokto veril, že toto dielo dobyje Európu. Po ukončení výstavby je jasné, že architekti odviedli viac ako maximum a slávna filharmónia sa stala šperkom celého Nemecka. Aby toho nebolo málo, návrhári nemysleli len na kultúrne využitie dvoch koncertných sál. Do projektu zahrnuli aj hotelové a bytové priestory v luxusnom štýle, ktoré oživia miestny realitný trh.

Zdroj: hamburg.de

 

Budovu dokončili po 10 rokoch

 

Kým od Nového roka sa slávny objekt teší samým uznaniam a pochvalám, ešte donedávna to bolo naopak. Najviac kritiky smerovalo na zdĺhavú výstavbu, ktorá sa v istých etapách ocitla na bode mrazu. Dnes je to už nepodstatné, pretože budova je oficiálne otvorená a v najbližších mesiacoch bude plná návštevníkov, nakoľko väčšina koncertov sa beznádejne vypredala. A na to, že výstavba mala trvať od roku 2007 do 2010, a nie do 2016, sa už história pýtať nebude.

Zdroj: interiordesign.net

 

Klenot turistického ruchu v Nemecku

 

Novú presklenú filharmóniu nebudú navštevovať len milovníci melodických symfónií. Objekt je zaujímavý aj pre turistov, ktorí chcú obdivovať krásu stavebníctva a spoznávať originálny tvorivý prejav architektov. Aj tí potvrdzujú, že Elbphilharmonie sa stane klenotom cestovného ruchu v Nemecku, na ktorý sa prídu pozrieť návštevníci z celého sveta. Svedčí o tom aj polmiliónová návšteva vyhliadkovej plošiny na budove otvorenej začiatkom novembra.

Zdroj: interiordesign.net

 

Ktovie, či v tomto desaťročí stihnú v Európe postaviť ešte zaujímavejšiu budovu ako Labskú Filharmóniu. Z pohľadu architektúry ide o svetový unikát, ktorý je nie náhodou považovaný za jedno z najlepších diel súčasnej architektúry. Do Hamburgu to nie je až tak ďaleko, takže ak sa vám páči myšlienka dovolenky v Nemecku, určite si tento klenot nenechajte ujsť.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : littleaesthete.com, hamburg.com, abendblatt.de, interiordesign.net