Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Budova Slovenského rozhlasu sa dostala do zoznamu národných kultúrnych pamiatok

Napísal Róbert Bosák, 01.02.2018

Jedna z najnetradičnejších slovenských budov, vrcholové dielo povojnovej architektúry, dlhoročný symbol hlavného mesta. Reč je o sídle Slovenského rozhlasu, ktoré aktuálne zaradili do zoznamu národných kultúrnych pamiatok.

 

Príbeh budovy Slovenského rozhlasu, ktorá patrí do zoznamu stavebných divov Slovenska, napísal ďalšiu kapitolu. Tzv. obrátenú pyramídu totiž Pamiatkový úrad vyhlásil za Národnú kultúrnu pamiatku. Pre autorov objektu považovaného za vrchol povojnovej architektúry je to ďalšie uznanie za ich prácu, ktorá v našom stavebníctve zanechala výrazné stopy.

Zdroj: mapio.net

 

Netypický projekt pyramídy otočenej naopak

 

Na projekte, ktorý si vyslúžil uznanie širokej odbornej verejnosti, sa pracovalo od roku 1967, kedy začali s jeho prípravou. Výsledkom návrhu a následnej výstavby malo byť nové sídlo Slovenského rozhlasu, ktoré otvorilo brány o 15 rokov. Odvtedy si pyramída otočená naopak získala nielen obdiv, ale tiež ocenenia a po najnovšom aj štatút Národnej kultúrnej pamiatky.

Zdroj: cas.sk

 

Pamiatkari vyzdvihli neoceniteľný prínos budovy

 

Nie sú to len domáce časopisy a knihy, kde sa spomína význam budovy a jej prínos z hľadiska tvaru, praktického využitia a prevedenia interiéru. Dostatok priestoru sa jej ušlo aj v zahraničí, kde viackrát vyzdvihli charakter a výnimočnosť objektu. Aj to pomohlo k tomu, aby vedenie Pamiatkového úradu ocenilo prácu na tejto stavbe a ako dôležité dedičstvo neskoromodernej architektúry ju zapísalo do zoznamu.

Zdroj: rtvs.sk

 

Nielen významná pamiatka, aj Stavba storočia

 

Okrem pocty, akou udelenie štatútu Národná kultúrna pamiatka určite je, sa našej rozhlasovej budove podarilo získať aj významné ocenenie. Tým bola cena pre Stavbu storočia, za ktorú obrátenú pyramídu vyhlásili v roku 2001. Víťazstvo nad pestrou konkurenciou vrcholových diel len potvrdilo, akým ceneným objektom toto veľkolepé dielo je.

Zdroj: cas.sk   

 

Architekti Štefan SvetkoŠtefan Ďurkovič mali po zverejnení správ o vyhlásení jedného zo svojich najlepších diel za Národnú kultúrnu pamiatku určite radosť. Bratislavský monument totiž potvrdil svoju dôležitú úlohu nielen v architektúre a mestskom urbanistickom riešení, ale aj v celonárodnom meradle. Od tohtoročného januára tak dopĺňa zoznam vzácnych pamiatok zdobiacich našu kultúru.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: vypadni.sk, mapio.net, cas.sk, rtvs.sk