Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Budova s najväčšou rozlohou sídli v najľudnatejšej krajine

Napísal Róbert Bosák, 07.01.2019

Nie je najvyššia, najdrahšia ani najnovšia, no z hľadiska rozlohy nemá konkurentov nikde vo svete. Reč je o New Century Global Centre, o jednom z najnavštevovanejších obchodných centier v Číne, ktoré je už zhruba 5 rokov najväčšou budovou sveta.

Zdroj: www.pinterest.ca 


Najväčší samostatne stojaci objekt na svete

 

Viac ako 1,7 km², presne toľko dosahuje celková rozloha, teda podlahová plocha komplexu New Century Global Centre. Ak by sme zostavovali rebríček samostatne stojacich objektov práve podľa tohto kritéria, megalomanský projekt z vyše 14-miliónového mesta Čcheng-tu zatiaľ nemá konkurenciu. Jeho výmera totiž dosahuje niekoľkonásobne viac ako iné nákupné strediská budované od USA po Japonsko.

Zdroj: matthewniederhauser.com 


Komplex plný zábavy, kultúry a nákupov

 

Veľkosť nie je jediným parametrom, ktorý najväčšej budove sveta zaisťuje pozornosť. O tú je postarané najmä vďaka multifunkčnému využitiu, v rámci ktorého si zákazníci dobre nakúpia a zároveň si môžu užiť dostatok zábavy. K dispozícii sú aj nadštandardne vybavené hotelové priestory, viaceré kinosály či kancelárska zóna s modernými konferenčnými sálami a menším univerzitným centrom.

Zdroj: www.dezeen.com 


5 zaujímavostí o New Century Global Centre:

 

- organický dizajn budovy bol navrhnutý ateliérom Zaha Hadid Architects

- obchodná časť pozostáva z 2 vzájomne prepojených obchodných centier

- nákupná plocha tvorí len 0,4 km², čo je necelá štvrtina celkovej výmery

- v budove je aj nadštandardný  hotelový komplex, v ktorom je 1009 izieb

- súčasťou projektu je umelý vodný ostrov s plážou o rozlohe až 5000 km²

Zdroj: www.straitstimes.com 


Pozornosť sveta sa v prípade New Century Global Centre nesústredí iba na veľkosť objektu a jeho vybavenie. Rozruch spôsobil aj škandál, ktorý výrazne zasiahol kolaudáciu a následne otvorenie centra. Deng Honga, ktorý stál pri financovaní projektu, totiž zatkli pre podozrenie z korupcie. Najväčšia budova sveta sa však nakoniec otvorila a v lete 2013, 3 roky po štarte výstavby, privítala prvých zákazníkov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: 3arty.com, www.pinterest.ca, matthewniederhauser.com, www.dezeen.com, www.straitstimes.com