Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Budapešť sa hlási o slovo veľkolepým projektom novej štvrte

Napísal Róbert Bosák, 12.02.2017

Boom na realitných trhoch v metropolách krajín V4 pokračuje. Po avizovaní výstavby nadštandardných kancelárskych budov z Prahy, nových bytových domov v Bratislave a spustení realizácie mrakodrapov vo Varšave sa o slovo prihlásila Budapešť.

 

V hlavnom meste u našich južných susedov sa stále pracuje na nejakých nových projektoch. Napriek zvýšenej aktivite to vyzeralo, že väčší dôraz sa prikladá na kvantitu ako kvalitu, no to chcú zmeniť iniciátori projektu Budapart. Výstavbou plánovanej štvrte neoživia len miestny realitný trh, ale udajú nový smer celému urbanizmu v Maďarsku.  

 

Najväčší maďarský projekt 21.storočia

 

Ak sa plány o realizácii Budapartu podarí naplniť a maďarskú metropolu oživí nová moderná štvrť plná bytov, obchodov, kancelárií a hotelov, developeri zo spoločnosti Property Market sa budú môcť pochváliť tým, že práve oni stáli pri vzniku top projektu 21.storočia. Podobný zámer nebol v krajine zrealizovaný vyše 30 rokov, takže jeho realizácia by výrazne zmenila obraz metropoly v očiach celej Európy.

Zdroj: 444.hu

 

Moderná mestská štvrť v zelenom štýle

 

V súčasnej dobe je alfou a omegou každého veľkého mestského projektu zeleň. Aj v tomto prípade majú vegetačné plochy zohrávať kľúčovú úlohu a podľa dánskych architektov budú tvoriť od 50 do 60% celej plochy. Okrem parkov a zelených oddychových zón sa hovorí aj o športoviskách, amfiteátri a 11 hektároch vodnej plochy, čo by malo obyvateľom zaručiť najvhodnejšie podmienky pre komfortný život v modernom európskom veľkomeste.

Zdroj: aasarchitecture.com

 

Pripravovaný projekt v číslach:

 

- investícia do realizácie je zatiaľ odhadovaná na 640 mil.€

- ubytovanie v Budaparte si má nájsť okolo 150 000 ľudí

- projekt ráta s podlahovou plochou viac ako pol milióna m2

- kancelárie by mali v budovách celej štvrte zabrať 300 000m2

Zdroj: aasarchitecture.com

 

Aj keď prvé kroky k vybudovaniu novej lukratívnej štvrte už prebiehajú a developeri sa netaja tým, že splnenie zámeru chcú stihnúť čo najskôr, dokončenie celého projektu môže trvať aj 10 rokov. Výstavba je naplánovaná v niekoľkých etapách, takže jednotlivé časti štvrte budú rásť pomaly. Napriek tomu sa oplatí čakať, lebo Budapart je možno najväčším projektom storočia.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : eurobildcee.com, 444.hu, aasarchitecture.com