Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Britský architekt predstavil projekt 30 najluxusnejších domov sveta

Napísal Róbert Bosák, 12.04.2017

Budú luxusné, extra drahé a nadštandardne útulné. Bývať v nich však bude môcť len 30 vyvolených. Exkluzívny projekt Superhouse totiž počíta „iba“ s výstavbou 30 najlepších domov sveta. 

 

S nápadom postaviť unikátne luxusné sídla, ktoré majú byť tým najlepším, čo sa v rezidenčnej výstavbe dosiaľ zrealizovalo, prišiel Magnus Ström. Uznávaný britský architekt sníva o tom, že v spolupráci s ďalšími renomovanými profíkmi z brandže navrhne 30 najlepších rezidencií sveta, tzv. superdomy. Prvé kroky k splneniu tohto sna už podnikol a ak sa jeho nápad uchytí, s realizáciou kráľovských sídel pre 30-tku vyvolených by sa čoskoro mohlo začať.

Zdroj: trendir.com

 

Luxusné vily pre vplyvnú klientelu zo smotánky 

 

Kto čaká, že najluxusnejšie domy sveta budú len obyčajnými vilami s veľkým pozemkom, ten podceňuje zámer architekta. Každý zo superdomov má byť dokonalým príkladom, ako stavať nadčasové honosné rezidencie poskytujúce nielen luxus, ale aj ideálne prostredie. Autori chcú využiť silu prímorskej atmosféry a v minimalistickom štýle ju zladiť s luxusnými modernými sídlami ponúkajúcimi pohodu a nadštandard, ktoré splnia nároky najmajetnejšej smotánky.

Zdroj: dezeen.com

 

Na ukážku prišiel experiment s nultým domom

 

Skôr než sa spustí projekt naplno, architekt najprv predstavil ukážkový nultý dom. Ide o vilu v atraktívnom prostredí pri Stredozemnom mori, ktorá má všetkým zainteresovaným ukázať nosný štýl, v akom sa navrhnú aj ostatné domy, pričom nie sú vylúčené zmeny v dizajne či v dispozičnom riešení. Prítomnosť bazénov, prístup k mólu či luxusne zariadený interiér plný najkvalitnejších materiálov by však mal byť typický pre celú 30-tku domov.

Zdroj: dezeen.com

 

Ukážková rezidencia poskytla úplný nadpriemer

 

V prípade nultého domu môžeme vyzdvihnúť spomínaný minimalistický štýl. Práve ten berie ohľad na okolité prostredie, pričom v žiadnom prípade neutrpela ani sľubovaná miera luxusu, priestrannosti a honosného charakteru vily. Objekt je navrhnutý podľa písmena L a za vhodné stavebné materiály boli zvolené betón, sklo a kameň s dlhou životnosťou. Eleganciu dotvára aj dominancia bielej fasády a citlivej prítomnosti drevených doplnkov vo vnútri objektu.

Zdroj: trendir.com

 

Zahájiť realizáciu takéhoto exkluzívneho projektu vyžaduje kopec odvahy. Predsa len, každý z domov bude finančne náročnou záležitosťou, ktorá si vypýta dôraz na prepracovanie návrhu a autentický prístup k realizácii. Príprava nultého domu, ktorý má byť akousi pilotnou stavbou hľadajúcou pozitívnu spätnú väzbu tak určite zohrá kľúčovú úlohu pri motivácii pustiť sa do výstavby 30 najlepších domov sveta.    

 

Text : Róbert Bosák

Foto : trendir.com, dezeen.com