Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Britskí dizajnéri navrhli najväčší kaleidoskop na svete

Napísal Róbert Bosák, 31.03.2022

Svet dizajnu znova prekonal svoje hranice. Tentoraz sa o to postaral kaleidoskop, ktorý je najväčším dielom svojho druhu, aké bolo doposiaľ navrhnuté a zrealizované. Okrem toho, že prepísal veľkostné rekordy, ponúka aj ojedinelý zážitok.

The Kaleidoscope, Zdroj: stufish.com

 

Najväčší kaleidoskop, aký bol doteraz zhotovený, je výsledkom návrhu dizajnérov z britského štúdia Stufish. Tí majú na konte viacero významných inštalácií, no práve novým dielom The Kaleidoscope sa im podarilo prepísať históriu. Tým sa ale výnimočnosť doposiaľ najväčšieho kaleidoskopu na svete zďaleka nekončí.

The Kaleidoscope, Zdroj: stufish.com

 

Prepojenie dizajnu a moderného digitálneho umenia

 

Rekordne veľký kaleidoskop sa ukázal v plnej paráde na tradičnom saudskoarabskom veľtrhu LEAP 2022. Na tom sú vystavované rôzne technologické novinky, ktoré vsádzajú na pokrok a inováciu. K tým patrí aj The Kaleidoscope, ktorý je ukážkou toho, ako sa dá dizajn prepojiť s moderným digitálnym umením. Celý kaleidoskop bol totiž navrhnutý ako tunel, v ktorom sú prostredníctvom digitálnej projekcie premietané pestré multimediálne obrazy.

The Kaleidoscope, Zdroj: stufish.com

 

Do kaleidoskopu dlhého 40 metrov je možné vstúpiť

 

Obrazy premietané vo vnútri kaleidoskopu si môže verejnosť pozrieť na vlastné oči. Dielo má totiž podobu veľkého tunela s dĺžkou 40 metrov a výškou 6 metrov. Kaleidoskop je tak dosť veľký na to, aby sa v ňom mohli pohybovať ľudia. Ich cestu 40-metrovým tunelom sprevádza prehliadka LED ornamentov vytvorených v abstraktnom štýle. Keďže inštalácia bola prvýkrát vystavená v Saudskej Arábii, všetky premietané obrazy sa niesli v duchu arabskej kultúry.

The Kaleidoscope, Zdroj: stufish.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: stufish.com