Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bridlicové fasády – estetické riešenie pre nadčasové stavby

Napísal Róbert Bosák, 29.01.2018

Máloktoré fasády sa dokážu pochváliť takým nadčasovým dizajnom ako tie bridlicové. Ich vzhľad ukrýva ducha tradícií, no zároveň vytvára dojem moderného povrchu, čo je v spojitosti s kvalitatívnou stránkou ideálna kombinácia pre mnohé rodinné domy.

 

S bridlicovými fasádami sa u nás stretávame menej, no údajne je len otázkou času, kedy budú zdobiť slovenské domy vo väčšom. Aspoň tak si to želajú spoločnosti, ktoré sa zaoberajú ich predajom a aplikovaním na samotné stavby. Tie totiž rovnako ako majitelia objektov, ktorí na ne nedajú dopustiť, vyzdvihujú pozitíva bridlice využitej na tento účel.

 

Bridlica ako osvedčený stavebný prvok

 

Bridlica ako stavebný prvok sa už dávnejšie osvedčila pri strešných krytinách. Dnes si získava renomé aj ako povrchový materiál vonkajšieho obvodového plášťa domov a menších stavieb. Spočiatku bola využívaná ako dizajnový doplnok len na častiach fasády, najmä v okolí dvier, no postupne sa jej vlastnosti začali zužitkovávať aj pri obložení celého povrchu stavby.

Zdroj: idnes.cz

 

Široké spektrum estetických možností

 

Najväčšou výhodou bridlicových materiálov je možnosť spracovať ich v rôznych dizajnových prevedeniach, čo platí aj pri špeciálnych fasádnych prvkoch. Tento prírodný kameň je možné previesť na fasádu vo viacerých farbách aj textúrach, čo umožňuje dopasovať štýl podľa typu konkrétnej stavby. Niektorí majitelia si dokonca vyberajú rovnaký štýl fasády ako pri strešnej krytine, čím docielia exkluzívny dizajn schopný kamuflovania objektu v prostredí.

Zdroj: homebydleni.cz

 

Plusy a mínusy bridlicových fasád:

 

+ nízka nasiakavosť zvyšuje celkovú trvanlivosť fasády

+ odolnosť voči vetru, mrazu a mechanickým poškodeniam

+ prírodný materiál je ekologický a zdravotne neškodný

+ so správnou tepelnou izoláciou šetrí náklady na energiu

 

- problémom týchto fasád je ich vyššia obstarávacia cena

- aplikovanie tejto fasády je prácnejšie a náročnejšie na čas

Zdroj: obklady-levne.cz

 

Ďalším levelom sú obklady do interiérov

 

Popri strešných krytinách a fasádach sa bridlica ako stavebný a dekoratívny prvok dostáva aj do interiérov. Momentálne ju môžeme vídať v podobe rôznych doplnkov a po najnovšom sa začína rozširovať vo forme estetických obkladov. Jej vzhľad oživí jednotlivé izby a dodá im originálny pôvab s dávkou chladnej severskej charizmy. Aj vďaka tomu sa stáva kandidátom na jeden z najobľúbenejších externých aj interných materiálov.

Zdroj: bydleniprokazdeho.cz

 

Text: Róbert Bosák

Foto: bydleni.idnes.cz, homebydleni.cz, obklady-levne.cz, bydleniprokazdeho.cz