Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Brexit už začal zrážať britský realitný trh na zem

Napísal Róbert Bosák, 06.07.2016

Britský realitný trh patrí dlhé roky k najsilnejším, najvplyvnejším a najžiadanejším. To však nemusí platiť v najbližších rokoch, ktoré v dôsledku Brexitu prinesú realitám na ostrovoch poriadne problémy. Tie prvé už prišli a postupne začínajú zrážať trh na zem.

Zdroj: www.lefigaro.fr

 

Aj najväčší optimisti vedeli, že výsledky nedávneho referenda potvrdzujúce odchod Veľkej Británie z EÚ spôsobia krajine obrovské problémy. Bez ohľadu na to, že britská ekonomika má skvelý potenciál, aby túto situáciu zvládla bez výraznejších strát, najbližšie mesiace môžu byť dosť kritické. Jasným príkladom sú aj prvotné komplikácie na tamojšom realitnom trhu, ktorý sa začal hneď po zverejnení víťazstva euroskeptikov vykazovať negatívne čísla.

Zdroj: www.telegraph.co.uk 


Krušné chvíle pre britské nehnuteľnosti

 

Britské nehnuteľnosti boli v posledných rokoch v perfektnej kondícií, no teraz budú musieť poriadne napnúť svaly, aby o svoju silu neprišli. Prepad libry aj straty akciových indexov sa totiž podpíšu na realitnom trhu, ktorý sa môže dostať do veľkých problémov. Sami analytici hlásia, že druhý tohtoročný polrok prinesie nehnuteľnostiam v najvyhľadávanejších lokalitách enormné problémy. 

Zdroj: www.en-publika.md 


Čo čaká britský realitný trh v najbližšom období :


Končí sa rekordný rast cien realít – Dvojciferný poskok cien britských realít trval tak dlho, až sa skloňovali pojmy realitná bublina či prehrievanie trhu. Rekordnému rastu je však na nejaký čas koniec a tímy maklérov a developerov budú radi, ak sa ceny nezačnú prepadať. 


Hodnota bytov sa môže prepadnúť – Brexit sa najviac dotkne bytových objektov, ktoré hrajú v britských mestách kľúčovú úlohu. Kým pri iných nehnuteľnostiach sa obavy končia najmä zastavením rastu, pri bytoch sa skloňuje aj niekoľkopercentný pokles trhovej hodnoty.


Poklesne aj stavebná produkcia – Európske štatistiky spojené s vývojom stavebnej produkcie pasovali Veľkú Britániu často k lídrom v týchto ukazovateľoch. Po Brexite sa jej postavenie oslabí a stavbári sa musia zmieriť s hrozbou stagnácie, ktorá sa však nemusí naplniť.


Zahraniční investori stratia záujem – Odhliadnuc od vyššie spomínaných prognóz, hlavný problém spočíva v strate záujmu o investovanie do miestnych nehnuteľností. Zahraniční investori sa totiž začali otáčať Londýnu a ďalším veľkým mestách chrbtom, čo môže vyústiť do gigantických komplikácií v britskej ekonomike.

Zdroj: www.247airporttransfer.co.uk

 

Katastrofických scenárov okolo vplyvu Brexitu na britský realitný sektor je až príliš. Väčšina analytikov sa prikláňa k pesimistickým prognózam a výsledky referenda označuje za začiatok konca. Treba si však uvedomiť, že mnohé teórie sa zámerne nafukujú, aby bol Brexit skôr výstrahou, ako inšpiráciou pre ďalších členov únie. Najmúdrejšie bude počkať na priebežný vývoj a až následne reálne hodnotiť, čo v skutočnosti Brexit priniesol a ako sa mu podarilo ovplyvniť dianie (nielen) na britskom realitnom trhu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : lefigaro.fr, telegraph.co.uk, en-publika.md, 247airporttransfer.co.uk