Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavský Most SNP vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku

Napísal Róbert Bosák, 17.05.2018

Po včerajšom článku o pripravovanom moste v Budapešti pri technických stavbách nad Dunajom ešte ostaneme. Dnes sa však presunieme do nášho hlavného mesta, konkrétne na Most SNP, okolo ktorého sa v posledných týždňoch vytvára značný rozruch.

 

Horlivé diskusie a nesúhlas verejnosti vyvoláva v súvislosti s Mostom SNP realizácia nového vstupu spojená so vznikom informačného centra. Tie sa podľa mnohých odborníkov budujú načierno, čo na miestnom realitnom trhu spustilo poriadny bojkot. Do celej situácie zasiahol aj Pamiatkový úrad SR, ktorý zaradil spomínanú stavbu medzi národné kultúrne pamiatky.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Jeden z najhodnotnejších mostov v regióne

 

História Mostu SNP, dnes nazývaného aj Nový most, siaha do roku 1967, kedy ho na základe návrhu tria A. Tesár, J. Lacko a I. Slameň začali stavať. Po 5 rokoch výstavby bol ako druhý most v Bratislave uvedený do prevádzky a odvtedy ho odborná aj laická verejnosť vníma ako jedno z najlepších diel tohto druhu v celej strednej Európe. Jeho technickú a architektonickú funkciu teraz zohľadnil aj Pamiatkový úrad, ktorý z neho spravil národnú kultúrnu pamiatku.

Zdroj: www.welcometobratislava.eu 


Dôvody zaradenia do zoznamu NKP:

 

- nadčasové architektonické prevedenie považované za vrchol moderny

- jedinečný dobový význam spájajúci spoločenskú s kultúrnou funkciou

- titul prvého asymetrického lanového mostu, ktorý bol u nás postavený

- jeho výstavba je spomienkovým dôkazom rozvoja vtedajšieho obdobia

Zdroj: www.theladytravels.com 


Všetko dôležité o Moste SNP v číslach:

 

26. august 1972 – Most bol oficiálne po prvýkrát uvedený do prevádzky.

430,8 metrov – Stavba patrí k najdlhším mostom postaveným nad Dunajom.  

84,6 metrov – Objekt dosahuje najvyšší bod v pylóne spájajúcom dva nosníky.  

80 metrov – Pod vrcholom pylónu je umiestnená reštaurácia známa ako UFO.

1993 – Po vzniku samostatnej SR stavbu premenovali na tzv. Nový most.

2012 – Pred 6 rokmi objektu vrátili pôvodný názov Most SNP.

Zdroj: www.amusingplanet.com 


Nejasná situácia okolo spomínanej realizácie pri moste sa zrejme nevyrieši hneď. Pretriasať ju budú aj médiá, ktoré pozorne sledujú aktuálne dianie a všetky prípadné zmeny v ňom. Pre nás je podstatné, že Most SNP sa dostal do zoznamu národných kultúrnych pamiatok, čo ešte viac zvyšuje jeho kredit v očiach domácej aj zahraničnej verejnosti.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.wikipedia.org, www.welcometobratislava.eu, www.theladytravels.com, www.amusingplanet.com