Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavský magistrát si posvieti na bezpečnosť Obchodnej ulice

Napísal Róbert Bosák, 20.03.2019

Mala to byť pýcha hlavného mesta, raj pre obchodníkov a zákazníkov z celej Bratislavy. Situácia sa ale vyvinula po svojom a Obchodná ulica sa zmenila na epicentrum nočného života, často rizikového, násilného a nebezpečného pre obyvateľov aj pre pocestných.

 

Snáď žiadna bratislavská lokalita nie je v nočných hodinách taká rušná ako práve Obchodná ulica. S ňou sa však nespája len hluk. Mnohí Bratislavčania upozorňujú na bitky, výtržnosti či predaj drog, ktoré sú v tejto časti hlavného mesta takmer na dennom poriadku. Vedenie mesta preto pristupuje k príprave opatrení vedúcich k zvýšeniu bezpečnosti na smutne slávnej ulici.

Zdroj: www.flickr.com 


Prvým krokom bol verejný dotazník

 

Magistrát sa rozhodol situáciu riešiť viacerými spôsobmi. Jedným z nich má byť aj zapojenie verejnosti, ktorá môže oboznámiť kompetentných so svojimi vlastnými skúsenosťami. Práve tie majú prispieť k hľadaniu správnych postupov, ktoré budú účinné a prinesú efekt. Presne na to slúžil napríklad verejný anonymný dotazník, ktorý bolo možné až do včera vypĺňať na FB stránke hlavného mesta.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Posilnenie hliadok bude pokračovať

 

Najčastejšie prosby Bratislavčanov v súvislosti s dianím na Obchodnej ul. sa týkajú posilnenia policajných hliadok, prípadne vykonávania pravidelných razií. Viacerí obyvatelia upozorňujú, že minuloročné zvýšenie hliadok nestačí a policajtov by sa v lokalite a v jej najbližšom okolí malo zdržiavať viac. Obzvlášť by ich prítomnosť bola užitočná počas víkendov, kedy je hluk a rôzne incidenty bežné. Mesto tak zváži pridanie ďalších hliadok sledujúcich nočné dianie na problémovom mieste.

Zdroj: www.joj.sk 


Problémy s bezpečnosťou na Obchodnej ulici vyvrcholili minuloročným útokom na Filipínca, ktorý sa zastával 2 žien pred vyčíňajúcim mužom z Dunajskej Stredy, čo ho stálo život. Ďalšie prípady, kedy násilie alebo šikana v týchto končinách úradovali, sa ale diali aj krátko po ňom. Mesto tak chce situáciu urýchlene riešiť a rôznymi výzvami bude žiadať verejnosť o užitočné tipy a námety vedúce k zvyšovaniu bezpečnosti (nielen) na kontroverznej ulici.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, bratislavaden.sk

Foto: www.flickr.com, www.wikipedia.org, www.joj.sk