Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavský Central je najdrahšie predanou nehnuteľnosťou v strednej Európe za prvé tri mesiace

Napísal Róbert Bosák, 20.05.2016

Slovenský realitný trh získal v prvom tohtoročnom kvartáli významné prvenstvo, ktoré mu už nikto nevezme. Nedávny predaj bratislavského nákupného strediska Central sa totiž stal aktuálne najvyššou investíciou do nehnuteľností v celej strednej Európe.

 

Investície do slovenských nehnuteľností nepatria k tým najvyšším no niektoré z nich predsa len prekvapia. Dobrým príkladom je bratislavský Central, ktorý bol nedávno predaný novému majiteľovi. Na tom by nebolo nič výnimočné, pokiaľ by sa táto transakcia nestala najvyššou v celom regióne. Rebríček najvyšších realitných investícií strednej Európy v prvom štvrťroku 2016 tak ovládla slovenská nehnuteľnosť z Bratislavy.

 

Nový majiteľ zaplatil 175 miliónov eur

 

Predaj Centralu bol ohlásený už dávnejšie, no k jeho realizácií došlo až v úvodnom štvrťroku tohto roka. Novým majiteľom sa stala nadnárodná skupina Allianz Real Estate, ktorá bola ochotná zaplatiť za jedno z najväčších slovenských nákupných stredísk až 175 miliónov eur. Touto sumou zaradili investíciu k najdrahším a v stredoeurópskom regióne sa stala celkovo najvyššou v období od januára do marca.

Zdroj: www.central.sk

 

Predaj Centralu prispel k nášmu rastu 

 

Investície vo výške 175 miliónov eur nie sú na Slovensku vôbec bežné a predaj Centralu je skôr raritou. Vďaka tomuto obchodu sa zvýšil celkový podiel investícií na Slovensku, čo nám pomôže aj pri zvýšení percentuálneho podielu rastu v štatistikách. Po prvom kvartáli je jasné, že v porovnaní s predošlými obdobiami rástlo Slovensko rýchlejšie ako iné stredoeurópske krajiny.

Zdroj: www.comsense.cz

 

Podiel investícií v regióne naďalej ovláda Poľsko

 

Úspech Slovenska v podobe najväčšej aktuálnej investície v strednej Európe ide do sveta, no v celkovom hodnotení krajín s najvyššou investičnou aktivitou nám nepomôže k získaniu tej najsilnejšej pozície. Tú si stále udržiava Poľsko, ktoré je pre investorov najatraktívnejšie, čo potvrdzuje aj polovičný pomer (22 zo 44) uzatvorených investícií v regióne za prvý kvartál. Darí sa najmä Varšave, kde rastie kancelársky trh a nové projekty hlásia aj z oblasti retailu. 

Zdroj: www.comsense.cz

 

Investičná aktivita v strednej Európe za prvé tri mesiace v roku vyvrcholila práve obchodom s bratislavským Centralom. V žiadnej okolitej krajine sa za nehnuteľnosť nezaplatilo viac, čo aktuálne pasuje Slovensko na vrchol rebríčka krajín s najvyššími investíciami. V súčasnosti už prebieha nový kvartál, v ktorom sa uzatvárajú nové investície a tie na Slovensku najvyššie nebudú. Napriek tomu je však správa o predaji Centralu pozitívnym signálom pre domáci trh a po dávnejšom predaji Eurovei ide o ďalší slovenský úspech.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : central.sk, comsense.cz