Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavské mestské časti získali milióny eur na rozšírenie škôl

Napísal Róbert Bosák, 27.12.2021

Peňazí na rozvoj školstva nie je nikdy dosť. Ďalšie milióny eur určené na tento účel však bratislavským mestským častiam dosť pomôžu. Viaceré z nich tak budú môcť pristúpiť k rozšíreniu, resp. k dostavbe miestnych škôl.

Zdroj: devinskanovaves.sk

 

Mestské časti v Bratislave získali peniaze na rozšírenie školských kapacít z eurondov. Zhruba 15 mil. € im bolo pridelených v rámci schválených grantov určených na realizáciu projektov vedúcich k dostavbe alebo inému spôsobu rozšírenia školských kapacít. Pre niektoré mestské časti to budú najväčšie projekty rozšírenia škôl za posledné roky.

Zdroj: mapio.net

 

Devínska Nová Ves – ZŠ Ivana Bukovčana

 

Väčší projekt spojený s vybudovaním nových školských priestorov v Devínskej Novej Vsi sa naposledy uskutočnil koncom 80. rokov 20. storočia. Zmeniť to má práve dostavba ZŠ Ivana Bukovčana, na ktorú mestská časť získala 2,3 mil. €.

 

Staré Mesto – ZŠ Dubová

 

Rozsiahla dostavba financovaná z eurondov sa uskutoční aj v Starom Meste. Až 2,56 mil. € získala na takýto účel ZŠ Dubová, ktorá sa (nielen) vďaka schválenému grantu rozšíri až o 6 nových kmeňových tried, 3 učebne a 5 kabinetov.

 

Záhorská Bystrica – ZŠ

 

V Záhorskej Bystrici sa už s nadstavbou 8 tried a prístavbou novej školskej jedálne začalo. Mestská časť získala na financovanie rozšírenia miestnej ZŠ 1,9 mil. €. Keďže práce sa už rozbehli, nové priestory by mohli byť sprístupnené od budúceho školského roka.

 

Ružinov – ZŠ Medzilaborecká

 

Stále viac zaľudnený Ružinov potrebuje väčšie zvýšenie školských kapacít. Prispieť k tomu má aj vznik nových školských priestorov s telocvičňou, ktoré budú vybudované v areáli ZŠ Medzilaborecká. Realizácia tohto projektu bude financovaná grantom vo výške 2,7 mil. €.

 

Vajnory – ZŠ Kataríny Brúderovej

 

Vajnory získali na prístavbu ZŠ Kataríny Brúderovej takmer 3 mil. €. Za tieto peniaze sa zriadi 6 nových tried, 2 odborné učebne a 1 pohybová trieda. Časť peňazí sa použije na nové ihrisko, bežeckú dráhu aj externý priestor určený na workout.

 

Rača – ZŠ Plickova

 

Grant s výškou takmer 3 mil. € získala aj Rača. Miestna ZŠ Plickova tak bude môcť prejsť rozsiahlou rekonštrukciou. Podobne ako v prípade vajnorskej školy, aj račianska škola použije časť zvyšných peňazí na investíciu do úpravy exteriéru.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: devinskanovaves.sk, mapio.net