Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavské kúpele Grössling už majú svoj architektonický návrh

Napísal Róbert Bosák, 10.11.2020

Kedysi výkvet hlavného mesta, neskôr opustený a chátrajúci priestor bez budúcnosti, dnes miesto čakajúce na veľké znovuzrodenie. K tomu je znovu o krok bližšie, pretože kúpele Grössling už majú návrh svojej novej podoby.

Zdroj: grossling.sk 


Návrh, na základe ktorého sa majú bratislavské kúpele Grössling zrekonštruovať, vzišiel zo súťaže vyhlásenej mestom Bratislava. V tej sa podarilo zvíťaziť ateliéru OPPS Architettura z talianskej Florencie. Práve z jeho dielne prišiel návrh, ktorý má kúpeľom vrátiť historicky danú kultúrnu a spoločenskú hodnotu.

Zdroj: grossling.sk 


História kúpeľov Grössling:

 

- kúpele boli verejnosti sprístupnené v roku 1895

- najprv ich tvorili iba rekreačné a vaňové kúpele

- v roku 1914 sa rozšírili o pridanú plaveckú časť

- v rovnakom roku pribudli nové rekreačné kapacity

- okrem rekreačnej funkcie plnili aj tú spoločenskú

- v rokoch 1929 a 1930 prešli posledným rozšírením

- v 90. rokoch boli kúpele definitívne zatvorené

Zdroj: grossling.sk 


Mestské kúpele v budúcnosti

 

Po vyše 20 rokoch dostávajú kúpele druhú šancu. Vedenie hlavného mesta sa rozhodlo vrátiť niekdajšie centrum spoločenského života v Bratislave na scénu. Kúpele majú znovu slúžiť ako významný spoločenský bod, kde sa budú ľudia stretávať za účelom rekreácie. Vynovený areál bude zároveň plniť kultúrnu funkciu, o ktorú sa postará presťahovanie časti Mestskej knižnice práve do komplexu Grössling. Chýbať nebude ani nová kaviareň, oddychová detská zóna či upravený park hneď pri vstupe do areálu.

Zdroj: grossling.sk 


Mesto Bratislava pripravilo v rámci plánovanej obnovy kúpeľov aj výstavu s návrhmi, ako sa majú kúpele premeniť. Tá má byť verejnosti prístupná na Komenského námestí po uvoľnení platných epidemiologických opatrení.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: bratislava.sk, grossling.sk

Zdroj foto: grossling.sk