Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavská IKEA dáva nábytku druhú šancu

Napísal Róbert Bosák, 03.11.2017

Predajcovia nábytku skúšajú rôzne obchodné ťahy, no žiadny z nich nedal zákazníkom šancu vrátiť starý nábytok a ešte za to niečo zinkasovať. Prvou predajňou, ktorá u nás pristúpila k takémuto kroku, je IKEA.

 

Švédsky predajca nábytku, ktorý patrí k najväčším hráčom v oblasti interiérového zariadenia, spustil tzv. nábytkový bazár už dávnejšie v susednom Česku. Po najnovšom sa služba Druhý život nábytku, vďaka ktorej môžu zákazníci odpredávať späť svoj nábytok, zaviedla aj u nás. Spustená je od začiatku novembra, takže záujemcovia môžu okamžite začať s jej využitím.

Zdroj: aktualne.cz

 

IKEA prijme len 70% tovaru

 

Podobne ako v Česku, aj v bratislavskej predajni IKEA sú stanovené jasné podmienky a jasné ciele súvisiace so spustením tejto služby. Aj preto sa využiť takýto bazár nepodarí každému, čo potvrdzuje samotné vedenie bratislavskej predajne. Podľa predstaviteľov bude prijatých len zhruba 70% tovaru, aj to len od zákazníkov, ktorí splnia niekoľko smerodajných kritérií.

 

Podmienky na prijatie tovaru:

 

Musí ísť o nábytok IKEA – Hlavnou podmienkou spätného predaja nábytku je vrátiť tovar, ktorý je výhradne z predajne IKEA. Sortiment iných značiek a od iných predajcov nepreberú.

 

Prijme sa len vybraný sortiment – To, že máte nábytok z IKEA ešte nemusí znamenať nič. Spoločnosť prijme len vybraný sortiment, ktorý je uvedený v zozname akceptovaného tovaru.

 

IKEA odkúpi len predajný tovar – Odkúpený nábytok sa bude predávať s minimálne ročnou zárukou v kútiku predajne zameranom na zľavnený tovar. Aj preto musí byť v dobrom stave, vďaka ktorému bude predajný.


Nábytok predáte na novom webe

 

Kto splní vyššie uvedené podmienky a myslí to so spätným odpredaním tovaru vážne, môže tak spraviť na stránke www.druhyzivotnabytku.sk. Tento web bol vytvorený práve za účelom prevádzkovania tejto služby, ktorú môžete využiť v 3 jednoduchých krokoch.

 

1.Popis nábytku – Prostredníctvom formulára na webe ponúknete nábytok s krátkym popisom a priloženými fotografiami.

2.Návrh ceny – Následne skúsite navrhnúť primeranú cenu, ktorú by ste za svoj tovar chceli utŕžiť.

3.Predaj tovaru – Ak bude IKEA súhlasiť s vašou ponukou, preberie nábytok a vystaví ho vo svojom zľavnenom kútiku, kde si nájde vhodného kupca.

Zdroj: aktualne.cz

 

Potom, čo službu spustili v Česku a teraz aj v bratislavskej predajni, chce IKEA pokračovať s jej ďalšou expanziou. Ďalšie na rade bude Maďarsko, kde však k takémuto kroku pristúpia najskôr budúci rok, odkiaľ by sa bazár mohol šíriť aj do iných krajín hosťujúcich predajne tohto nábytkárskeho giganta.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : druhyzivotnabytku.sk, ekolist.cz

Foto : bazar.sk, aktualne.cz