Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavčania budú mať od novembra nové Námestie Nežnej revolúcie

Napísal Róbert Bosák, 24.10.2019

Zoznam bratislavských námestí bude čoskoro opäť o niečo širší. V novembri ho doplní Námestie Nežnej revolúcie. Udeje sa tak pri príležitosti pomaly sa blížiaceho 30. výročia novembrových udalostí.  

 

O vzniku nového námestia, ktoré by malo odkazovať na revolučné udalosti spred 30 rokov, sa hovorilo už dávnejšie. O pár dní sa tento nápad stane skutočnosťou. Poslanci hlavného mesta totiž schválili vznik nového Námestia Nežnej revolúcie, ktoré bude od novembra sídliť hneď pred Starou tržnicou.

 

Priestor ukrojí z Námestia SNP

 

K vzniku tohto námestia nedôjde výstavbou ani realizáciou nových priestorov. Magistrát len premenuje časť Námestia SNP a označí ju novým názvom zasväteným pamiatke na Nežnú revolúciu. Jedná sa o vyššie spomínaný priestor pred Starou tržnicou, ktorý síce oficiálne patrí pod Námestie SNP, no Bratislavčanom je z histórie známy ako samostatné námestie.

Zdroj: staratrznica.sk 


K návrhu prišlo viacero námietok

 

Iniciatíva magistrátu vyvolala rôzne reakcie. Kým niektorí sú za, iní považujú daný priestor za nehodný nosiť meno po Nežnej revolúcii. Podľa vedenia mesta ale zazneli aj iné pripomienky, ktorých malo byť dokopy až 89. Napriek nim návrh hlasovaním prešiel, takže vznik Námestia Nežnej revolúcie je hotovou vecou.

Zdroj: staratrznica.sk 


V priestore, ktorý nové námestie zaberie, žije aj niekoľko ľudí. Tých v novembri čaká zmena adresy, a to aj bez sťahovania. Údaje v občianskych preukazoch im tak už nebudú pripomínať boj proti fašizmu, ale spomienky na politické, kultúrne a spoločenské zmeny v roku 1989.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: staratrznica.sk