Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislava má prvý mestský bazár, Nitrianske Pravno obchod bez peňazí

Napísal Róbert Bosák, 04.09.2020

Posledné dni sa u nás nesú v znamení realizácie viacerých skvelých nápadov. Dva z nich sa spájajú so šetrnosťou a budovaním efektívneho prístupu, ako zužitkovať nevyužívané veci a tým prispieť k redukcii odpadu.

 

Prvý z nápadov sa stal realitou v hlavnom meste, kde sa už dlhšie hovorí o deficite typického mestského bazáru, aké nájdeme v iných metropolách. Druhý prichádza z Nitrianskeho Pravna, kde uzrel svetlo sveta netradičný obchod, aké sú v súčasnej dobe skôr ojedinelé. Za oboma je prínosná myšlienka a oba z nich si okamžite získali pozitívnu spätnú väzbu.

 

Prvý mestský bazár v Bratislave

 

Úlohou tradičných mestských bazárov je odbremeniť odpad, a to formou zberu a následného predaja nevyužívaných vecí od obyvateľov. Presne takýmto systémom má fungovať aj prvý mestský bazár v Bratislave. Ten bude v priebehu druhého októbrového víkendu predávať za symbolické ceny nábytok, bytové vybavenie, hry, športové náčinie či záhradkársku techniku, ktorú mu počas septembra prinesú obyvatelia Bratislavy. Zber bude prebiehať v centrále OLO na Ivanskej ceste do 30. septembra, a to v stredy, piatky a soboty.

Zdroj: bratislava.sk


V BerTo! sa neplatí peniazmi

 

S možným riešením, ako zužitkovať staré veci a tým znížiť množstvo odpadu, prichádza aj nový obchod BerTo!. Prevádzka z Nitrianskeho Pravna má ale od bežných obchodov ďaleko. Jediné, čo ich s nimi spája, je ponúkaný sortiment. Ten však nie je na predaj. Zákazníci zaň môžu „platiť“ akurát pomocou, najlepšie nevyužívaným oblečením alebo nejakými bytovými doplnkami, ktoré nevyhodia, ale prinesú ich do obchodu zriadeného v areáli bývalej továrne Zornica-Bettex. V tom si už daný sortiment počká na nových majiteľov, ktorí ho budú vedieť zužitkovať.

Zdroj: nitrianskepravno.sk


Text: Róbert Bosák

Zdroj: bratislava.sk, nitrianskepravno.sk

Zdroj foto: bratislava.sk, nitrianskepravno.sk