Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislava bude opäť zelenšia. Pripravuje mestský ovocný sad.

Napísal Róbert Bosák, 06.12.2019

Vedenie Bratislavy opakovane avizuje svoju snahu vytvárať v hlavnom meste tzv. zelené zóny, a to v rôznych podobách. Po najnovšom prichádza s nápadom zrealizovať mestský ovocný sad so všetkým, čo k tomu patrí.

 

Vznik väčšieho mestského sadu s niekoľkými druhmi stromov a inej živej vegetácie, ktorý sa navyše stane verejnou oddychovou zónou, je v rušnej metropole vždy vynikajúcim nápadom. Svoje o tom vedia aj Bratislavčania, ktorí budú môcť podobný priestor navštevovať už budúci rok. Pripravovaný ovocný sad totiž naberá prvé kontúry a postupne odhaľuje svoju podobu.

Zdroj: www.facebook.com/Bratislava.sk


Pri Panónskej ulici v Petržalke

 

Prvé práce na novom ovocnom sade už prebehli. Na voľnej ploche v blízkosti frekventovanej Panónskej ulice, kde sa má nový ovocný sad nachádzať, vidieť prvé záhony. Pripravené sú aj plochy, ktoré poslúžia na tvorbu oplotenia sadu. Vedenie mesta dokonca stihlo posadiť aj prvé stromčeky, takže realizácia by mala v rámci možností nabrať celkom rýchly spád.

 

V sade vysadia desiatky odrôd

 

Mesto avizovalo, že jeho cieľom je sad s čo najpestrejšou druhovou zbierkou. Vzhľadom na to by malo byť vysadených vyše 70 odrôd stromov, prevažne tých ovocných. Chýbať nebudú klasickí zástupcovia slovenských záhrad, napríklad slivky, višne, čerešne, marhule, jablone či iné známe druhy. Tie bude dopĺňať viacero druhov ovocných kríkov a byliniek vysadených na vyčlenených častiach areálu. 

 

Sad bude aj oddychovou zónou

 

Okrem pestovania bude sad plniť aj ďalšie úlohy. Verejnosti poslúži hlavne ako oddychová zóna umožňujúca vypnúť od mestského ruchu. Návštevníci sa budú môcť v priestoroch sadu  o pestovaní a prírode aj niečo dozvedieť. Mesto totiž ráta aj s jeho náučnou funkciou. O tú sa postarajú aj vtáčie búdky a tzv. hmyzie hotely, ktoré zasvätia do života najmenších zástupcov zvieracej ríše v hlavnom meste najmä školákov.  

 

Mesto ráta s oficiálnym sprístupnením parku na jar budúceho roku. Udiať by sa tak mohlo už v marci, najneskôr v apríli. Samozrejme, platí to iba v prípade, že sa plánované práce vrátane osadenia osvetlenia a vybudovania chodníkov stihnú včas.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: www.facebook.com/Bratislava.sk