Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Brány najväčšej európskej mešity v čečenskom Šali otvorené

Napísal Róbert Bosák, 26.08.2019

23. august bude pre moslimských veriacich pamätným dňom. V čečenskom meste Šali totiž v piatok otvorili najväčšiu mešitu, aká bola doposiaľ v Európe postavená.

Zdroj: Yelenina/TASS 


Čečensko sa po 7 rokoch výstavby dočkalo nového náboženského centra. Stavba, ktorá pojme tisícky veriacich a navyše zaujme pekným dizajnom, bola v piatok oficiálne otvorená v meste Šali. Už slávnostný ceremoniál naznačil, že ide o významné dielo, ktoré bude v moslimskom náboženskom živote zohrávať podstatnú úlohu.

Zdroj: asrehazir.com 


Najväčšia v celej Európe

 

Kapacita približne 30 000 ľudí + možnosť pojať ďalších 70 000 ľudí v bezprostrednom okolí mešity. Takéto čísla hovoria za všetko. Nová mešita je jednoznačne najväčšou v celej Európe. Svojou veľkosťou a celkovou kapacitou ďaleko prevýšila nielen mešity v Čečensku či Rusku, ale napríklad aj slávnu Modrú mešitu v Istanbule.

Zdroj: www.spa-gov.sa

 

Nová mešita v číslach:

 

- mešita vyrástla na viac ako 5-hektárovom pozemku

- kupola má výšku 43 m, minarety dosahujú až 63 m

- vnútorné priestory modlitebne môžu pojať až 30 000 ľudí súčasne

- dominantou interiéru je 8-metrový luster v tvare lotosového kvetu

- externé priestory okolo stavby zdobí 12 fontán a záhrady plné ruží

Zdroj: Yelenina/TASS 


Počet mešít na území Ruska, a to nielen v oblasti moslimského Čečenska, rýchlo rastie. Nie je to tak dávno, čo v Moskve otvorili 6-poschodovú Veľkú mešitu pre zhruba 10 000 ľudí. Zopár svätostánkov pre niekoľko tisíc veriacich stojí aj v spomínanom Čečensku. Žiadna z nich sa však nevyrovná najnovšej stavbe zo Šali.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Yelenina/TASS, asrehazir.com, www.spa-gov.sa