Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bezpečnosť v kúpeľni

Napísal Róbert Bosák, 16.09.2014

Bezpečnosť je dôležitá pri práci, pri ochrane majetku, pri manipulácií s rôznymi predmetmi, pri výstavbe aj pri ďalších činnostiach. K zraneniu môže dôjsť pri akejkoľvek aktivite, pokiaľ sa nedodržiava opatrnosť. Tá je potrebná aj v domácnosti a najmä kúpeľňa ponúka často nástrahy, ktoré treba eliminovať.


Kúpeľňu môžeme jednoznačne považovať za miestnosť, kde je riziko poranenia najväčšie. Samozrejme, v súčasnosti nie je žiadny problém predísť rôznym nehodám vďaka dostatočným "preventívnym" opatreniam, ktoré nám pomôžu vyhnúť sa takýmto prípadom. Nakoľko sú informácie o bezpečnosti maximálne užitočné, rozhodli sme sa priniesť päť osvedčených spôsobov, vďaka ktorým dokážete udržiavať zariadenie Vašej kúpeľne v tom najlepšom stave.


1. Protišmykové podložky


Voda a kúpeľňa patria neodmysliteľne k sebe a vyhnúť sa jej nie je celkom možné. Mláčky po podlahe sú úplne bežné a riziko pošmyknutia sa zvyšuje každým nesprávnym krokom. Práve preto môžu byť rôzne podložky alebo malé koberčeky veľmi vhodnou pomôckou. 

Zdroj: www.kudyznudy.sk


2. Vaňa so schodíkom


Najmä pri vychádzaní z vane môže byť problém stúpiť bezpečne na povrch podlahy, nakoľko sú chodidlá mokré a pri vysokom okraji vane sa dá ľahko pokĺznuť a spadnúť. Takýto pád nemusí byť veľmi príjemný, preto je lepšie mu zabrániť. Napríklad aj s pristavaným schodíkom, ktorý pomôže viac ako dosť.

Zdroj: www.beneva.sk


3. Minimum nábytku


Zbytočné poličky, regály či dekorácie si radšej nechajte do inej miestnosti, pretože v kúpeľni Vám môžu akurát tak spôsobiť komplikácie. Malá skrinka nad umývadlom alebo v rohu, vzdialená od vane bude úplne stačiť, veď kúpeľňa ako miestnosť očisty a oddychu by mala byť zariadená úplne jednoducho. Takto sa Vám aspoň nebude kopiť neporiadok vo veciach a vyhnete sa možným bolestivým nárazom.


4. Krytie zásuviek a osvetlenia


Využívanie elektriky v kúpeľni by malo byť pozorné, veď dobre poznáme vzájomný vzťah vody a elektriny. V tomto prípade sa jedná najmä o ochranu zásuviek od kontaktu s vodou, takže odporúčame si zaobstarať špeciálne krytky. Kúpite ich do 10€ a maximálne splnia svoj účel. Nemenej dôležitým je aj krytie osvetlenia, ktoré takisto potrebuje ochranu pred vlhkosťou. 

Zdroj: www.beneva.sk


5. Termostatická batéria


Vďaka tejto špeciálnej batérií nehrozí obarenie, čo je častým javom pri krútení kohútikmi s cieľom nastaviť správnu teplotu vody. Táto zaujímavá pomôcka spĺňa svoj účel vďaka zabudovanej poistke, ktorú musíte stlačiť, aby Vám umožnila pustiť vodu teplejšiu ako 38 stupňov. Najčastejšie sa predáva v nástennom prevedení, ale zoženiete aj podomietkovú prepínaciu batériu. Ich ceny sa pohybujú od 150€ podľa výrobcov. 

Zdroj: www.euroceramica.cz


Pri tvorbe svojej bezpečnej kúpeľne si môžete pomôcť aj ďalšími prvkami, ktoré ponúkajú bezbariérové kúpeľne. Tie sú sami o sebe dobrým príkladom bezpečnej miestnosti, nakoľko musia splniť náročné požiadavky na priestory pre ľudí s obmedzeným pohybom. Z toho je jasné, že práve takáto kúpeľňa môže poskytnúť ten najvyšší štandard a inšpirovať sa ňou bude iba prínosom.


Zdroj: www.modernipanelak.cz


Text : Róbert Bosák

Foto : kudyznudy.sk, beneva.sk, euroceramica.cz, modernipanelak.cz