Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Benátky zavádzajú rezervačný systém pre vstup do historického centra

Napísal Róbert Bosák, 26.04.2022

Jedno z najnavštevovanejších miest na svete sa pripravuje na ďalší nápor turistov. Tých má byť počas tohtoročnej letnej sezóny menej. Ich počet má obmedziť nový rezervačný systém, ktorý bude „vstupenkou“ do historického centra.

Zdroj: pixabay.com

 

Historické centrum Benátok praská vo švíkoch počas každej letnej sezóny. Tá tohtoročná by mala priniesť zmenu. Postarať sa o to má zavedenie špeciálneho rezervačného systému, ktorý bude slúžiť na registráciu záujemcov o návštevu centra mesta. Predstavitelia miestnej radnice si od toho sľubujú obmedzenie počtu turistov a s tým spojené odľahčenie preplneného centra.

Zdroj: pixabay.com

 

Prvý rezervačný systém tohto druhu

 

Podobný rezervačný systém v súčasnosti nevyužíva žiadne iné mesto na svete. Benátky sa tak stanú prvou lokalitou, kde bude na vstup do historického centra mesta potrebná rezervácia. Tá sa bude dať vybaviť na internetových stránkach, ktoré budú čoskoro spustené výlučne na tieto účely. Online systém umožní mestu kontrolovať aktuálne počty turistov v historickom centre a tým predchádzať chaosu a dlhým radom čakajúcim na vstup do múzeí či plavbu kanálom.

 

Vstup do centra Benátok sa spoplatní

 

Rezervácia vstupu do historického centra nebude zadarmo. Vedenie mesta chce jeho návštevu spoplatniť. Takýto krok bol avizovaný už minulý rok. Mesto ho zatiaľ neurobilo a neurobí ho ani v tomto roku. Najprv je nutné otestovať rezervačný systém a vyskúšať jeho efektivitu. Ak splní očakávania, poplatok za vstup do centra vo výške od 3 do 10 € sa bude vyberať súčasne s rezerváciou. S výberom „mýta“ sa začne v lete 2023.

 

Výnimku budú mať všetci ubytovaní

 

Poplatok za vstup do historického centra nebudú platiť všetci návštevníci. Oslobodení od tejto položky budú všetci turisti, resp. návštevníci, ktorí sa v Benátkach ubytujú. Od ubytovaných hostí sa nebude vyžadovať ani registrácia potrebná pre vstup do centra. Tej sa vyhnú aj všetci obyvatelia mesta, dokonca aj ich príbuzní, ktorí prichádzajú do Benátok za účelom stretnutia s rodinou.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: corriere.it

Zdroj foto: pixabay.com