Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Banky v júli schválili hypotéky za 811 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 07.09.2020

Dopyt po hypotékach je stále vysoký. Svedčí o tom mesačný objem hypoték, ktoré banky na Slovensku schválili. V júli síce mierne poklesol, no naďalej sa drží na vysokej úrovni a v rámci porovnania s predošlými rokmi dosahuje nadpriemerné čísla.

Zdroj: www.pixabay.com


Letné prázdniny sú už tradične obdobím, kedy banky schvaľujú menej hypoúverov ako pred alebo po dovolenkovom období. Podľa čísel vyplývajúcich z nedávno zverejnených štatistík Národnej banky Slovenska (NBS) sa tento trend potvrdil aj v júli 2020. Počas neho banky schválili žiadateľom o hypotéku celkovo 811 mil. €.

Zdroj: www.pixabay.com


Medzimesačný pokles dosiahol 8 %

 

Júlový objem schválených hypoték na úrovni 811 mil. € vyústil do medzimesačného poklesu. Ten sa vyšplhal na 8 %, čo je vzhľadom na doznievanie koronakrízy a prebiehajúce obdobie dovoleniek považované za miernejší pokles. K tomu však výrazne prispel aj výsledok z júna, kedy objem hypoték dosiahol jeden z najlepších výsledkov za niekoľko posledných mesiacov.

 

Aký bol objem hypoték v júni 2020

 

V priebehu júna už ekonomika po výpadku z predošlých mesiacov fungovala takmer naplno, čo sa odrazilo aj na celkovom objeme hypoték. Ten sa v 6. mesiaci vyšplhal až na úroveň 924 mil. €. To síce nebolo najviac za posledné mesiace, no stačilo to na 4,5 % mesačný a vyše 27 % medziročný nárast.

 

Mierny mesačný pokles objemu hypoúverov za júl 2020 by pre banky nemal byť negatívnym signálom aj kvôli porovnaniu s minulým rokom. Medziročné porovnanie totiž dopadlo takmer rovnako. V oboch prípadoch banky schválili hypotéky za viac ako 800 mil. €, čo je z hľadiska hodnotenia viacerých rokov stále nadpriemerným výsledkom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com