Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Banky ponúknu klientom zasiahnutým koronavírusom odklad splátok hypoték

Napísal Róbert Bosák, 16.03.2020

Koronavírus už nepácha škody len na ľudskom zdraví. Jeho šírenie si začína pýtať daň aj po finančnej stránke. Nielen v zahraničí, ale aj u nás naň ako prvé reagujú banky. Tie prichádzajú s ústretovými krokmi pre mnohých klientov zasiahnutých touto epidémiou.

Zdroj: Mohammed Abed/AFP 


Dopady epidémie môžu výrazne zasiahnuť aj príjmy ľudí, resp. domácností, ktorým hrozí, že nebudú stíhať splácať svoje záväzky. Najohrozenejšou skupinou sú klienti, ktorí majú na krku hypotéku. Toto riziko sa týka žiadateľov z rôznych častí Európy. Práve im niektoré európske banky umožnia využiť možnosť odkladu splátok hypotéky.

Zdroj: www.bankofengland.co.uk 


VÚB ponúkne odklad na 1 až 6 mesiacov

 

Prvou bankou, ktorá u nás avizovala zavedenie takejto možnosti, je VÚB. Tá bude ponúkať bezplatný odklad splátok po dobu 1 až 6 mesiacov klientom, ktorí v dôsledku koronavírusu prídu o časť príjmov. Bezplatný odklad sa nemá týkať iba klientov, ktorí splácajú hypotéku. Požiadať oň budú môcť aj klienti so spotrebným úverom.

 

Taliansko si zopakuje scenár z čias krízy

 

Nápad VÚB ako člena talianskej bankovej skupiny bol zrejme inšpirovaný súčasným dianím na Apeninskom polostrove. Na tamojšom bankovom trhu sa už hovorí aj o plošnom zavedení bezplatných odkladov splátok. Pre talianskych žiadateľov to však nebude až takou novinkou. K podobnému kroku došlo aj počas krízy spred niekoľkých rokov.

 

K odkladom pristupujú aj britské banky

 

Banky reagujú na koronavírus aj v iných európskych krajinách. Dobrým príkladom je Veľká Británia, kde takúto formu podpory pre klientov zasiahnutých dopadmi koronavírusu sľúbilo hneď niekoľko poskytovateľov. Napríklad Royal Bank of Scotland umožní využiť odklad na 3 mesiace. Podobné kroky pripravujú aj ďalšie britské banky, medzi nimi TSB či Lloyds.


Všetky aktuálne informácie o koronavíruse nájdete na špeciálnej stránke portálu Aktuality.sk

 

Bánk, ktoré pristúpia k takýmto opatreniam, môže byť postupne viac, a to aj na Slovensku. Aktuálne sa otvorene hovorí aj o podpore bánk zo strany vlády, ktorá by mohla zavádzanie týchto odkladov finančne podporiť. Popritom prichádzajú do úvahy ďalšie opatrenia, ktoré nepomôžu iba žiadateľom, ale aj firmám poškodeným epidémiou.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Mohammed Abed/AFP, www.bankofengland.co.uk