Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ázijsko-tichomorský región zdvojnásobí investície do obnoviteľných zdrojov energie

Napísal Róbert Bosák, 23.07.2021

Ázijsko-tichomorský región si dlhodobo drží prvenstvo v rebríčku regiónov s najvyšším objemom investícií do výroby elektriny. O vedúcu pozíciu zrejme nepríde ani v súčasnej dekáde. Výraznou mierou má k tomu prispieť aj plánované zdvojnásobenie investícií do zelenej energie.

Zdroj: power-technology.com

 

O zdvojnásobení investícií do zelenej energie v rokoch 2020-2030 informovala poradenská spoločnosť Wood Mackenzie (WoodMac) so sídlom v škótskom Edinburghu. Jej analytici vypracovali štúdiu, ktorá poukazuje na výrazný nárast objemu týchto investícií vo viacerých krajinách, ktoré sú energetickými lídrami regiónu. V celej ázijsko-tichomorskej oblasti to má v porovnaní s obdobím od roku 2010 do roku 2020 vyústiť do zdvojnásobenia tohto objemu.

Zdroj: dailyenergyinsider.com

 

Objem investícií do OZE vzrastie na 1,3 bil. USD

 

Ak sa odhadované čísla zo štúdie spoločnosti WoodMac naplnia, celkový objem investícií do obnoviteľných zdrojov energie v tomto regióne vzrastie až na 1,3 bil. USD. Najväčšou mierou má k tomu prispieť Čína, Japonsko, Južná Kórea a India. Každý z uvedených štátov ráta so zvyšovaním výdavkov na investície do zelenej energie. Vyhradené peniaze sa použijú hlavne na výstavbu solárnych parkov a veterných elektrární. Milióny dolárov pôjdu aj na dotácie pre majiteľov domácností, ktorým pomôžu s financovaním kúpy zelených zariadení.

 

Investície do OZE dosiahnu nadpolovičný podiel

 

Kým objem investícií do zelenej energie sa zvýši, investície do výroby elektriny z fosílnych palív čaká pokles. Podľa zverejnenej štúdie sa ich výška v súčasnej dekáde zníži až o 25 %. Priemerne by mala dosahovať okolo 54 mld. USD za rok. Pokles týchto investícií zároveň zmení pomer síl na energetickom trhu v regióne. Výsledkom toho bude nadpolovičný podiel investícií do zelenej energie z celkového objemu investícií do výroby elektriny, ktorý by mal dosiahnuť 2,4 bil. USD.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: woodmac.com

Zdroj foto: power-technology.com, dailyenergyinsider.com