Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Automatické ovládanie okien metódou TipTronic

Napísal Róbert Bosák, 12.08.2014

Súčasťou celého technologického vývoja, ktorý má priniesť pokrok aj do realitného sektora, sú inteligentné systémy riadenia domácnosti. K takýmto technologickým prvkom patria aj automaticky ovládané okná, ktoré si pomaličky získavajú miesto v našich príbytkoch. Nakoľko sú užitočnými a praktickými pomocníkmi, zvýšený záujem o nich je úplne prirodzený.

Zdroj: www.schueco.com


Automatické okná, nazývané aj inteligentné, prinášajú viacero výhod. Tou základnou je samostatné ovládanie okien, no nezabúdajme ani na ďalšie vlastnosti, ktorých prínos je obrovský. Vďaka inteligentnému kovaniu, ktoré má zabudovaný senzor, dokáže takéto okno samo zistiť kedy vetrať a takisto kedy uniká teplo z miestnosti, takže sa aj samo zavrie. Takýmto procesom sa vlastne okná starajú o príjemnú atmosféru a úsporu peňazí vynaložených za energie. Bezpečnosť je zaistená tiež a o elegantnom dizajne, ktorý skrášli priestor sa nemusíme ani baviť.

Zdroj: www.buildingtalk.com


Metóda TipTronic


TipTronic je technologický spôsob alebo metóda, ktorá ovláda okná prostredníctvom automaticky riadeného systému. Tento unikátny spôsob ovládania sa v Európe preslávil ako súčasť automobilov. Najčastejšie s ním prichádzali do kontaktu majitelia nemeckých vozidiel, ktoré patrili do luxusnejšej kategórie. Komfort a efektivita, ktorú priniesla táto revolučná forma ovládania, sa rýchlo dostala aj do výroby okien určených pre nehnuteľnosti. Výrobcovia a predajcovia rýchlo zareagovali na záujem obyvateľov a čoskoro sa na trh dostali prvé automatické okná pre budovy.  

Zdroj: www.buildingtalk.com


Schueco ako prví


Okná ovládateľné automaticky pomocou TipTronic systému uviedla na trh ako prvá nemecká spoločnosť Schueco, ktorá pôsobí v Európe ako úspešný účastník trhu s automatickými a elektronickými systémami. Posledné roky prichádza z tejto brandže množstvo zaujímavých noviniek a produkty od Schueco sú jednou z nich. Inteligentné domy sú stále viacej populárne a preto sa nemohlo zabudnúť ani na okná, ktoré patria do konceptu inteligentného bývania. Nemeckí výrobcovia nielenže priniesli túto vychytanú novinku, ale ďalej pracujú na rôznych vylepšeniach, ktoré majú systém ešte skvalitniť. Vlastníci inteligentných domov sa v budúcnosti určite majú na čo tešiť.

Zdroj: www.schueco.com


Vlastnosti automatických okien :


- vhodné pre akýkoľvek typ nehnuteľnosti

- jednoduchá manipulácia pomocou diaľkového ovládača

- otváranie a uzatváranie riadené pomocou tabletu či smartfónu

- možnosť elektronického nastavenia vetrania v požadovaných intervaloch

- automatické uzamykanie bez priameho kontaktu s oknom

Zdroj: www.stavbadomu.sk


Okná s automatickým ovládaním prišli aj na Slovensko a na prekvapenie sa stali dosť rýchlo obľúbené. Dnes sú súčasťou niektorých komerčných budov (najmä poschodových bizniscentier), no podstatnejšie je ich využívanie v obytných priestoroch. Vzhľadom na vyššiu cenu a nízku informovanosť ľudí o tejto novinke u nás zatiaľ nie sú veľmi rozšírené, no v inteligentných domoch ich nájdeme, čo je dobrou správou pre výrobcov. Komfort, efektivita a automatizácia týchto zariadení vytvárajú perspektívne vyhliadky do budúcna, takže uvidíme ako to s nimi bude pokračovať.


Text : Róbert Bosák

Foto : schueco.com, buildingtalk.com, stavbadomu.sk