Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Auparky na Slovensku s novým vlastníkom, nákupné centrá zatiaľ bez zmien

Napísal Róbert Bosák, 22.07.2017

Na občasné zmeny majiteľov našich obchodných centier si postupne zvykáme. Aktuálne dochádza k ďalšej, ktorá sa týka vlastníctva slovenských Auparkov. Teraz však nejde o klasický predaj, ale o prevzatie prevádzok novou spoločnosťou založenou vďaka fúzii.

 

Tri zo slovenských Auparkov už nebudú vo vlastníctve spoločnosti New Europe Property Investment (NEPI). Po novom sa majiteľom týchto obchodných centier stane firma NEPI Rockcastle, ktorý je čerstvým realitným hráčom na európskom trhu. Ide o holding vznikajúci fúziou dvoch významných spoločností, ktorý sa bude zameriavať práve na prevádzkovanie obchodných centier, vrátane troch našich Auparkov, po celej Európe.

 

Realitná fúzia roka

 

Už z názvu vyplýva že nová spoločnosť vznikla spojením vyššie spomínanej firmy NEPI a jej  partnera Rockcastle. Keďže prvá menovaná sa sústredila na trhy strednej a východnej Európy a Rockcastle má vplyvnú pozíciu na Britských ostrovoch a v štátoch Benelexu, fúziou vznikla spoločnosť schopná pôsobiť po celej Európe. A jej prítomnosti sa nevyhne ani Slovensko, kde bude jeden z najväčších realitných hráčov spravovať tri Auparky a jedno menšie centrum.

Zdroj: linkedin.com   

Slovenské centrá v rukách NEPI  Rockcastle:


Aupark Žilina – Obľúbené žilinské centrum bolo vôbec prvým Auparkom, ktorý sa dostal do rúk spoločnosti NEPI. Tá ho v roku 2013 kúpila za 87,5 mil. €, čím začala veľkú expanziu na našom trhu.

 

Aupark Košice – Na jeseň to bude už 6 rokov, čo košický Aupark so 140 prevádzkami víta tisíce návštevníkov denne. Celková úžitková plocha s kancelárskou vežou tvorí 102 937m2, takže získanie komplexu bolo pre NEPI a teraz jej nový holding lukratívnou záležitosťou.

 

Aupark Košice Tower – Skôr než sa NEPI dostala do rúk obchodná časť košického Auparku, prišla kúpa administratívnej veže. Tá prebehla ešte v roku 2014, len rok po tom, čo sa firma dostala na slovenský trh.

 

Korzo Shopping Centrum Prievidza – Medzi vytypovanými cieľmi NEPI neboli len Auparky. Presne pred rokom sa do jej vlastníctva dostalo aj prievidzské centrum Korzo, ktoré pôvodný vlastník Alfa Group predal za 30 mil. €.

 

Aupark Piešťany – Neprešiel ani rok, čo piešťanský Aupark opäť zmenil majiteľa. Tým sa stala spomínaná firma NEPI, ktorá kúpou centra s výmerou 10 500m2 zavŕšila skupovanie slovenských Auparkov.

Zdroj: nepinvest.com 

O zmenách v centrách sa zatiaľ neuvažuje

 

Vlastniť viac ako 100 000m2 prenajímateľnej plochy plus kancelársku budovu s najvyšším štandardom, to je pre nového majiteľa obrovskou výzvou. Udržať túto sieť v konkurenčnom prostredí si časom vyžiada aj investície do modernizácie, no o tých nepadlo ani slovo a podľa oficiálnych informácií sa NEPI Rockcastle zatiaľ neplánuje pustiť do žiadnych zmien.

Zdroj: zilina-gallery.sk

 

Pôsobenie nového holdingu by malo našim Auparkom iba pomôcť napriek tomu, že zatiaľ sa nehovorí o žiadnej modernizácii či rozširovaní. Do vedenia centier sa totiž dostanú skúsení ľudia zo spoločnosti, ktorá sa aj vďaka svojej kapitalizácii radí medzi 10 najväčších realitných firiem starého kontinentu. To by malo byť prínosom nielen pre samotné centrá, ale pre celý retailový trh v krajine.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ephoto.sk, linkedin.com, nepinvest.com, zilina-gallery.sk