Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Augustová stavebná produkcia v EÚ vzrástla o viac ako 2 %

Napísal Róbert Bosák, 03.11.2020

Kým na Slovensku dôvera v stavebníctve klesá a s objemom stavebnej produkcie to stále nevyzerá najlepšie, stavebníctvo v EÚ ako celku sa postupne z koronakrízy spamätáva. Potvrdzujú to aj nedávno zverejnené výsledky objemu stavebnej produkcie v EÚ za august 2020.

Zdroj: buildingradar.com


Augustový mesačný rast objemu stavebnej produkcie v EÚ  nepatrí ani zďaleka k najvyšším. Vzhľadom na stále pretrvávajúce dopady koronakrízy ale zaznamenal celkom priaznivé čísla. Nárast prekročil 2 %, a to v eurozóne aj v EÚ ako celku. V porovnaní s augustom predošlého roka je síce objem o niečo nižší, no aj v tomto prípade badať priaznivejší trend.

Zdroj: buildingradar.com 


Eurozóna s nárastom 2,6 %


Krajiny platiace eurom zaznamenávajú už tradične o niečo vyšší rast stavebnej produkcie ako celá EÚ. Výnimkou nebol ani tohtoročný august, v priebehu ktorého sa jej objem v eurozóne medzimesačne zvýšil o 2,6 %. V porovnaní s júlovým mesačným nárastom, ktorý zaznamenal „len“ 0,3 %, tak ide o ďalší signál postupného oživenia stavebníctva v eurozóne.

 

Rast v EÚ nižší iba o 0,2 %


Vyše 2 % mesačný nárast si v auguste zapísal aj objem stavebnej produkcie v celej EÚ. Ten ale v porovnaní s objemom stavebnej produkcie v eurozóne dosiahol o 0,2 % menej. S 2,4 % nárastom však takisto potvrdil priaznivý trend, ktorý stavebníctvo v EÚ zaznamenalo počas letnej sezóny.

 

Medziročne zatiaľ v mínuse


Kým mesačné porovnanie prinieslo v oboch prípadoch plusové čísla, to medziročné sa nieslo v znamení poklesu. Eurozóna bola na tom o niečo lepšie a v porovnaní s augustom minulého roka zaznamenala 0,9 % pokles. EÚ ako celok zaostala za vlaňajším augustovým výsledkom pomerne viac. Medziročný pokles sa v jej prípade vyšplhal na 1,5 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj foto: buildingradar.com