Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Architektom roka v Česku sa stal Petr Hájek

Napísal Róbert Bosák, 14.09.2018

Česko spoznalo držiteľa prestížneho titulu Architekt roka 2018. Do zoznamu laureátov, ktorí v posledných rokoch najviac prispeli k napredovaniu českej architektúry, sa tak zapísalo ďalšie meno, ktorým nie je nik iný ako Petr Hájek.

 

11. september, Praha, Centrum architektúry a mestského plánovania. Práve tam v utorok večer slávnostne ocenili najlepšieho českého architekta za rok 2018. Tým sa stal spomínaný Petr Hájek, pri ktorom sa porota zhodla, že jeho prínos pre českú architektúru za uplynulých 5 rokov si zaslúži odmenu v podobe najvyššieho ocenenia, aké sa architektom udeľujú.

Zdroj: www.earch.cz


Porota ocenila svojský a originálny prístup

 

Aj keď príbeh a profil osobnosti Petra Hájeka by si zaslúžil zopár riadkov, všetko podstatné o ňom povie jeho tvorba. Práve v dielach, ktoré navrhol, nájdeme svojský a originálny prístup k architektúre vyzdvihnutý celou porotou. Ak vezmeme do úvahy to, že sa jedná o vrcholové diela so širokým záberom od rodinných domov po obnovu pamiatok UNESCO, oprávnenosť udelenia ceny tomuto mužovi je na mieste.

Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz 


Niektoré z vybraných diel Petra Hájeka:

 

Rozšírenie Centra súčasného umenia Dox+ v Prahe

Zdroj: www.archinfo.sk


Prestavba vodárenskej veže na Letné v Prahe

Zdroj: www.earch.cz


Krkonošské centrum environmentálneho vzdelávania vo Vrchlabí

Zdroj: www.nasejablonecko.cz


Úprava zámockého návršia v Litomyšli

Zdroj: www.ceskacenazaarchitekturu.cz


Dom Chameleón v Lipencích

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Ďalšie mená, ktorých práca bola ocenená:

Počas slávnostného utorkového vyhlásenia víťazov bola vyzdvihnutá a ocenená práca ďalších ľudí, ktorí sa výrazne pričinili o rozvoj svojej oblasti. V špecifickej kategórii, ktorá tiež našla nového víťaza, bol ocenený Architekt obce, a v rámci udeľovania cien sa odovzdalo aj jedno Čestné uznanie.   

 

Architekt obce 2018 – Iva Seitzová (za projekt „Regenerácia sídliska Ostrava-Fifejdy I“)

Čestné uznanie Dagmar Vernerová (za každoročné vydávanie Ročenky českej architektúry)

 

Víťazom a držiteľom ocenení gratulujeme a želáme veľa nápadov a tvorivých myšlienok. Nech aj naďalej svojou kreativitou prispievajú k rozvoju (nielen) českej architektúry.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.aktualne.cz, www.archinfo.sk, www.archiweb.cz

Foto: chebsky.denik.cz, www.earch.cz, ct24.ceskatelevize.cz, www.archinfo.sk, www.nasejablonecko.cz, www.ceskacenazaarchitekturu.cz