Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Aquaparky na Slovensku chcú stavať aj obce, nielen súkromní investori

Napísal Róbert Bosák, 01.05.2018

Ponuka slovenských aquaparkov s kvalitnými službami sa v posledných rokoch výrazne rozšírila. Tento trend by mal nielenže pokračovať, ale postupne nadobúdať novú formu. Do výstavby týchto komplexov sa totiž začali zapájať aj samotné obce.

 

Doposiaľ u nás nebolo zvykom, aby projekt výstavby aquaparku navrhla a zároveň postavila nejaká obec. Zmeniť to chcú v dedinkách Dvory nad Žitavou a Pečeňady, kde by sa časom mohli otvoriť moderné vodné komplexy. Tie by do svojich regiónov pritiahli turistov a tým aj zvýšili životnú úroveň v najbližšom okolí.


Dvory nad Žitavou chcú zužitkovať zásoby termálnej vody

 

Okres Nové Zámky by mohol mať novú turistickú atrakciu, pretože v obci Dvory nad Žitavou pracujú na modernom aquaparku so všetkým, čo k tomu patrí. Nápad využiť zásoby termálnej vody nie je nový, no snaha o jeho realizáciu sa zatiaľ nikam nepohla. Podľa posledných správ sa však príprava Aquaparku pod kalváriou rozbieha a jej zahájenie by mohlo byť realitou už o niekoľko mesiacov.

Zdroj: www.dvory.sk 


Projekt Aquapark pod kalváriou vo faktoch:  

 

- podľa prvých plánov chcú v aquaparku zriadiť 7 bazénov

- 4 z bazénov budú minerálne, 2 vlnové a 1 pre malé deti

- súčasťou má byť aquabar, plážový bar a zopár bufetov

- pred komplexom chcú vybudovať parkovisko pre 99 áut

- celková výška investície má dosiahnuť najmenej 6 mil. €

Zdroj: www.dvory.sk


Geotermálna voda v Pečeňadoch láka na nový komplex

 

Druhú z obcí, ktorá poňala nápad stavať aquaparky svojpomocne bez súkromných investorov, nájdeme len kúsok od Piešťan. Tie sú známe vodou najvyššej kvality, čo platí aj pri zdrojoch v obci Pečeňady. Tá má vraj bohaté geotermálne zásoby, ktoré s výnimkou Francúzska ťažko hľadať kdekoľvek v Európe. Práve to chcú využiť predstavitelia obce ako možnosť rozšírenia Relax centra, pri ktorom by mohol vyrásť nový Vodný svet.  

Zdroj: www.pnky.sk


Projekt Vodný svet v niekoľkých faktoch:


- 1-poschodový komplex má mať podľa prvotných informácií výmeru 765 m2

- projekt počíta s 3 bazénmi – zážitkovým, relaxačným a bazénom s tobogánom

- výška investície do nového aquaparku by nemala presiahnuť sumu 2,2 mil. €

- realizácia trvajúca zhruba 3 roky by podľa plánov mohla začať tento september

Zdroj: www.zisk.eu


Nový trend výstavby aquaparkov samotnými obcami by mohol pokračovať aj po prípadnej realizácii týchto 2 projektov. Či sa ich podarí zrealizovať, to ukáže čas, nakoľko v obidvoch prípadoch sa zatiaľ o ich výstavbe iba hovorí. Výstavbu komplexu v Pečeňadoch dokonca ohrozuje aj petícia, ktorú podpísala štvrtina obce, čo len sťaží zahájenie stavebných prác.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.dvory.sk, www.pecenady.sk

Foto: www.dvory.sk, www.pnky.sk, www.zisk.eu