Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Antilia – najvyššia rodinná rezidencia sveta so závratnou hodnotou

Napísal Róbert Bosák, 23.04.2017

Včera predstavené Sokolie hniezdo si právom drží titul najvyššieho rodinného domu. Ak by sme však hľadali najvyššiu rezidenciu, potom sa musíme pozrieť do Indie. Tam totiž sídli najvyššie a zároveň najdrahšie rodinné sídlo, aké na svete nájdeme.

 

Ázijský región si v pretekoch o najvyššie a najdrahšie nehnuteľnosti vedie už pár rokov lepšie ako ktorýkoľvek iný kontinent vrátane Ameriky. Zopár výškových prvenstiev si drží aj India, v ktorej sa nájdu multimiliardári stavajúci megalomanské sídla. Pár rokov dozadu sa o niečo podobné pokúsil boháč MukeshAmbani, ktorý si splnil sen o najvyššej a najdrahšej rodinnej rezidencii sveta.

Zdroj: ndtv.com

 

Obrovské rodinné sídlo za miliardu

 

Písal sa rok 2010, keď svetlo sveta uzrel projekt najvyššieho rodinného sídla planéty. Drahá štvrť v indickom Bombaji dostala ako darček novú 173-metrovú stavbu, ktorá sa s výmerou 37 000m2 okamžite zaradila na vrchol rebríčka najväčších rodinných sídel. Majiteľom tejto top rezidencie sa stal spomínaný Ambani, ktorý sa s rodinou a personálom nasťahoval do 27-poschodového monumentu za miliardu dolárov.

Zdroj: youtube.com

 

Rezidenciu pomenovali po bájnom ostrove

 

Priaznivci bájí a mýtov sa určite stretli s pojmom Antilia označujúcim ostrov zo starovekých literárnych diel. Rovnomenný názov dostala aj Ambaniho rezidencia, ktorej šarmantný názov mal čo najviac vystihovať hodnotu budovy. Tú však vystihne už len samotná cena, nakoľko v čase výstavby neexistovala nikde na svete súkromná rezidencia postavená za miliardu. Pre porovnanie, najdrahšie sídla v Dubaji a v Beverly Hills sa predávajú od 50 do150 miliónov.

Zdroj: indiatvnews.com

 

Pár pikošiek o rezidencii Antilia:

 

- starostlivosť o budovu má na starosti 600-členný personál

- v garáži môže zaparkovať až 160 osobných áut naraz

- obytná plocha 37 000m2 je väčšia ako vo Versailles

- každé z 27 poschodí je zariadené podľa iného návrhu

- súčasťou objektu je 4-poschodová visutá záhrada

Zdroj: indiasamvad.co.in

 

Ambaniho rozmar spojený s výstavbou tohto rezidenčného monštra zrejme leží v žalúdku mnohým neprajníkom. Viacero architektov, finančníkov či dokonca indických politikov sa zmienilo o zbytočnosti tejto budovy, ktorá robí panoráme Bombaja iba hanbu. Za stavebný skvost ju síce považovať nebudeme, no výškové a cenové prvenstvá jej uprieť nemôžeme.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : sucessstory.com, ndtv.com, youtube.com, indiatvnews.com, indiasamvad.co.in