Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Americký startup vyrába stavebné bloky z plastového odpadu

Napísal Róbert Bosák, 12.09.2022

Boj proti plastovému odpadu prebieha na viacerých frontoch. Zbrane tasia aj americké startupy prichádzajúce s nápadmi, ako zužitkovať nadbytočné plasty. Jeden z nich ich začal využívať pri výrobe stavebných blokov. 

ByBlock, Zdroj: byfusion.com

 

Nové stavebné bloky z plastového odpadu sa dostali do obehu vďaka firme ByFusion. Startup z Los Angeles prišiel s metódou, ako premieňať nerecyklovateľné plasty na kvalitné stavebné bloky v tvare kvádrov. Vyrába ich pomocou špeciálneho zariadenia Blocker System, ktoré za niekoľko minút rozdrví a pomocou pary stlačí do pevných stavebných blokov pomenovaných ByBlock akýkoľvek druh plastového odpadu.

ByBlock, Zdroj: byfusion.com

 

Recyklácia miliónov ton plastového odpadu

 

Vedenie startupu ByFusion nešetrí ambíciami. Ich cieľom je recyklovať desiatky až stovky miliónov ton plastového odpadu. Prevažnú časť použitého odpadu majú tvoriť plasty, ktoré nie je možné recyklovať bežným spôsobom. Spoločnosť odhaduje, že do roku 2030 by mohla odbremeniť planétu o 100 miliónov ton odpadu. V prípade expanzie jej stavebných blokov do celého sveta by celkové číslo mohlo byť omnoho vyššie.

ByBlock, Zdroj: byfusion.com

 

Alternatíva voči klasickým blokom z betónu

 

Výroba blokov z plastového odpadu nie je iba reakciou na environmentálne problémy. Firma ByFusion sa ňou zároveň snaží rozšíriť ponuku materiálov, ktoré by mohli nahradiť klasický betón. Kvádrové bloky ByBlock disponujú vysokou kvalitou a širšími možnosťami využitia. Vhodné sú najmä pri realizácii oporných múrov alebo záhradných stavieb. Navyše, jedná sa o materiál bez lepidiel a chemikálií, čo znižuje záťaž na ľudské zdravie. Plusom je aj nižšia hmotnosť a s tým spojená lepšia manipulácia s materiálom pri výstavbe.

ByBlock, Zdroj: byfusion.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: byfusion.com

Zdroj foto: byfusion.com