Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Americké Benátky alebo centrum nekonvenčného interiérového dizajnu

Napísal Róbert Bosák, 14.05.2017

Nemusí mať milióny obyvateľov, najvyššie mrakodrapy ani luxusné rezidenčné štvrte, aby priťahovalo pozornosť. Americké mesto Venice si získalo obdiv svojim umeleckým charakterom a hlavne podobnosťou s Benátkami.

 

Sloboda, kreatívny duch, túžba po originalite a nespútaný južanský temperament. To všetko uprostred vodných kanálov s gondolami plnými veselých obyvateľov a ešte lepšie naladených turistov. V mestečku Venice to vyzerá skoro ako v Benátkach, akurát na každom kroku cítiť Ameriku a jej architektonickú a dizajnovú nekonvenčnosť. 

Zdroj: californiathroughmylens.com

 

Príbeh amerických Benátok

 

Kalifornské mestečko Venice alebo „americké Benátky,“ ako je už zapísané do povedomia, má za sebou zaujímavý príbeh napriek kratšej histórii. Stavať sa začalo začiatkom 20.storočia po tom, čo si podnikateľ Abbot Kinney so svojimi komplicmi zmyslel, že Amerika bude mať vlastné Benátky. Neďaleko Los Angeles v peknej prímorskej lokalite tak začalo rásť celkom nové mesto plné vodných kanálov, mostov a atraktívnych budov.

Zdroj: californiathroughmylens.com

 

Atmosféra mesta láka originálnym bývaním  

 

Popri všetkej magickej a na americké pomery netradičnej kráse, ktorou sa miestna atmosféra môže pochváliť, stojí za pozornosť aj architektúra tamojších budov a vzhľad ich interiérov. Práve tie dotvárajú jedinečnosť celého mesta, ktoré domácich aj turistov vtiahne priamo do idylického obrazu bývania v takomto nadčasovom štýle. Umelecky prevedené domy plné rozmanitých farieb, tvarov a materiálov sú na každom kroku, čo dáva Venice svojský šarm.

Zdroj: skyscrapercity.com

 

Nájdeme tu aj najfarebnejší dom sveta

 

Napriek tomu, že v meste nežije ani 50 000 ľudí, o rozmanitosť vo všetkých sférach nie je núdza. Medzi stovkami originálnych domov nájdeme zopár takých, ktoré si právom získali prívlastok naj. Jedným z nich je údajne najfarebnejší dom sveta, ktorý navrhla dvojica Cheri PannováGonzalo Duran. Pestré vitráže, keramické dekorácie a sklenené obklady v rôznych odtieňoch sa postarali o kontrast tisícich farieb a pomohli k realizácii sídla, ktoré je ďalším zo symbolov amerických Benátok.

Zdroj: curbed.com

 

Julia Roberts, Dennis Hopper, Rob Cohen a rada ďalších umelcov nielen z USA nežila alebo stále nežije v tomto netradičnom meste náhodou. Venice má špeciálnu atmosféru, ktorá je pre tvorivé typy odmietajúce jednotvárnosť a stereotyp ako stvorená. Avšak ideálna je aj ako cieľ turistov, ktorí síce nechcú v centre nekonvenčného interiérového dizajnu žiť, ale radi by si ho aspoň naživo pozreli.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : trover.com, californiathroughmylens.com, skyscrapercity.com, curbed.com