Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Amazon hľadá mesto pre výstavbu svojej druhej centrály

Napísal Róbert Bosák, 27.09.2017

V IT sektore sa chystá ďalšia rekordná investícia spojená s výstavbou moderného firemného sídla. Tentoraz sa o pozornosť prihlásila spoločnosť Amazon, ktorá by v najbližších rokoch rada postavila svoju druhú centrálu.

 

Terajšia centrála situovaná v americkom Seattli zrejme spoločnosti Amazon nestačí. Prílev tisícok zamestnancov a rozširovanie kancelárskej plochy má za následok nápad vybudovať ďalšie sídlo, ktoré by slúžilo ako nová centrála. No skôr než sa investori pustia do prípravy projektu, musí sa vybrať vhodná lokalita, s čím by však nemal byť veľký problém.  

 

Záujem o Amazon prejavilo vyše 50 miest

 

Terajšie sídlo Amazonu stojí na 750 000m2, čo je zhruba pätina všetkých kancelárií v Seattli. Podobne veľký komplex chce spoločnosť vybudovať aj na novom mieste, čo kvôli vytvoreniu desiatok tisíc pracovných pozícií láka mnoho severoamerických miest. Záujem hostiť druhú centrálu ich doposiaľ prejavilo už viac ako 50, pričom najväčšiu šancu má podľa predpovedí Chicago, San Diego a Toronto.

Zdroj: seattletimes.com

 

Čo môže ovplyvniť konečný výber mesta:  

 

- zvolené mesto by malo mať minimálne milión obyvateľov

- jednou z hlavných podmienok je blízka dostupnosť letiska

- ocení sa dobrá úroveň univerzít a rôznorodé obyvateľstvo

- pozemky by mali byť v centre mesta aj dosť blízko MHD

Zdroj: curbed.com

 

Pracovné miesta si vypýtajú svoju daň

 

Predstavitelia miest, ktoré prejavili záujem o poskytnutie pozemkov pre spoločnosť Amazon, si možno celkom neuvedomujú dôsledky prípadnej výstavby. Po cenné rady by mohli ísť za obyvateľmi Seattlu, ktorí sa zrejme právom sťažujú na neustále dopravné zápchy a raketové zvyšovanie cien realít súvisiacich s prítomnosťou takéhoto obrovského zamestnávateľa. To isté hrozí mestu, ktoré si získa priazeň Amazonu a stane sa jeho druhým domovom.

Zdroj: dailymail.co.uk

 

Komplex za 5 miliárd dolárov, v ktorom si nájde prácu asi 50 000 ľudí, bude patriť medzi najväčšie projekty IT sídel za posledné roky. K spoločnostiam Apple a Google, ktoré čaká sťahovanie do nových objektov, sa pridá aj Amazon. No ten najprv musí nájsť to správne mesto, kde postaví svoju druhú centrálu.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : businessinsider.com, seattletimes.com, curbed.com, dailymail.co.uk