Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Alternatívne strešné krytiny – 2.časť

Napísal Róbert Bosák, 14.02.2018

Dvojdielny seriál o alternatívnych strešných krytinách pokračuje druhou časťou. Dnes sa pozrieme na plusy a mínusy asfaltových a plechových krytín, ktoré sa pri vybraných typoch domov stihli celkom dobre osvedčiť.   

 

Aj asfaltové, aj plechové krytiny sú známe svojou nižšou cenou, a to napriek značnej kvalite, ktorú obidva ponúkajú. Medzi stavebníkmi sú však stále málo známe a určite ešte potrvá, kým sa dostanú viac do povedomia. No to len v prípade, že bude akceptovaných aj zopár nevýhod spojených s ich využitím.

Zdroj: asb-portal.cz

 

Asfaltový šindeľ – jednoduché riešenie za dobrú cenu

 

Špeciálne asfaltové šindle, ktoré sú po dizajnovej stránke úplne inde ako ostatné druhy krytín, k nám prišli zo zámoria. Ich štruktúra je tvorená vnútornou sklenenou rohožou, ktorú z oboch strán obaľujú povrchové vrstvy z oxidovaného asfaltu. Na zvýšenie ich odolnosti voči rôznym mechanickým poškodeniam sa ešte využíva ochrana vo forme povrchového keramizovaného granulátu.

Zdroj: lacnestavebniny.sk

 

Plusy a mínusy:


+ vďaka vynikajúcej tvarovateľnosti sa prispôsobí všetkým druhom striech

+ bez problémov dokáže odolávať vysokým mrazom aj letným horúčavám

+ asfaltový šindeľ patrí k najlacnejším krytinám (nielen) na tunajšom trhu

 

- montáž šindľa prebieha náročnejším pokladaním na plné debnenie

- debnenie strechy musí byť pokryté podkladovými pásmi z asfaltu

- trvácnosť krytiny je jedna z najkratších, zhruba od 15 do 50 rokov

Zdroj: stresni-sindel.katepal.cz

 

Plechová krytina – široká variabilita pre každý dom

 

Plechové krytiny, známe aj ako oceľové, sú na trhu dostupné vo viacerých prevedeniach. Tie sa môžu vyrábať z pozinkovaných plechov, z titanzinku, z mede alebo z niekoľkých ďalších kvalitných materiálov vhodných na zhotovenie odolných strešných povrchov. Vďaka takejto širokej ponuke variantov môžeme s plechovou krytinou rátať pri rôznych typoch stavieb od starých až po tie moderné.

Zdroj: bydleni.idnes.cz


Plusy a mínusy: 


+ plechové krytiny sú vhodné pre strechy s najnižším sklonom

+ po hliníkových a asfaltových povrchoch patria k najľahším

+ každú z plechových krytín je možné položiť za pár hodín

 

- pri niektorých druhoch ocele hrozí prípadný vznik korózie

- agresívnejšie ochranné prostriedky môžu krytinu poškodiť

- nie vždy sa dá vyhnúť klampiarskemu spracovaniu strechy

Zdroj: strechycomax.cz

 

Aj v prípade týchto 2 druhov krytín je potrebné zohľadniť viacero faktorov, od ktorých bude závisieť, či sa na danú stavbu hodia a dokážu splniť kvalitatívne aj dizajnové požiadavky. Až potom je dobré uprednostniť niektorú z alternatív, ktoré sa dajú využiť pri snahe o šetrnejšiu realizáciu strechy.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: asb-portal.cz, strechyslunecko.cz, stresni-sindel.katepal.cz, lacnestavebniny.sk, bydleni.idnes.cz, strechycomax.cz